28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Dünya Türk Kahvesi Günü en güzel mesajlar burada: 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü sözleri

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü sözleri bugün yoğun bir şekilde araştırılıyor. Dünya Türk Kahvesi Günü en güzel mesajlara haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. Uluslararası Kahve Organizasyonu (ICO)'ya kayıtlı olan 78 ülke her yıl 29 Eylül-1 Ekim arasını çeşitli etkinliklerle 'Kahve Günü' olarak kutluyor.Kahve üretiminin yüzde 98'ini, tüketiminin ise yüzde 83'ünü oluşturan üye ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Bu özel günde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'ne dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar..

6 Aralık 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Dünya Türk Kahvesi Günü en güzel mesajlar burada: 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü sözleri
Bugün 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü. Uluslararası Kahve Organizasyonu (ICO)'ya kayıtlı olan 78 ülke her yıl 29 Eylül-1 Ekim arasını çeşitli etkinliklerle "Kahve Günü" olarak kutluyor. Kahve üretiminin yüzde 98'ini, tüketiminin ise yüzde 83'ünü oluşturan üye ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Kahve Günü'nde özel olarak birçok etkinlik düzenleniyor. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü sözleri merak ediliyor. Dünya Türk Kahvesi Günü en güzel mesajlara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar.. 
 
DÜNYA TÜRK KAHVESİ GÜNÜ EN GÜZEL MESAJLAR
Kimseler de olmasın yanımızda. Kahvemiz hep iki kişilik olsun.
 
Kahvenin kahve oIabiImesi için, aşk gibi değil, ölüm gibi acı oIması gerekir.
 
Çayın kalabalıkla arası iyidir kahve yalnızlık ister.
 
Bir fincan kahvenin kırk yıI hatırı vardır.  
 
Kahve acı aslında sevgi saklı adında acı tatlanır çünkü muhabbet var tadında.
 
Gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül sohbet ister kahve bahane.
 

 
DÜNYA KAHVE GÜNÜ NE ZAMAN?
International Coffee Organisation - Uluslararası Kahve Organizasyonu (ICO)'ya kayıtlı olan 78 ülke her yıl 29 Eylül-1 Ekim arasını çeşitli etkinliklerle "Kahve Günü" olarak kutluyor. Kahve üretiminin yüzde 98'ini, tüketiminin ise yüzde 83'ünü oluşturan üye ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Ancak, "Kahve Günü" ülkemizde de 29 Eylül'den itibaren çeşitli promosyonlar ve etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Aslında kahveyi sevenlere her gün kahve günü, ama ICO kutlamaların 29 Eylül'de başlamasını, 1 Ekim'in ise "Dünya Kahve Günü" olarak kabul edilmesi kararını aldı.
Ulusal Kahve Günü adı altında 29 Ekim'de yapılan kutlamanın kaynağı ise Japonya'ya dayanıyor. 1983 yılında Japonya Kahve Birliği'nin öncülüğünde (The All Japan Coffee Association) kutlanan Kahve Günü, 2005 yılında Amerika'da resmi hale gelmiş. Günümüzde ise bu özel günün kutlandığı tarihler farklı olsa da, amaç bir… O da kahve tutkunlarını bir araya toplayıp, bu özel içecekten daha çok keyif almalarını sağlayacak etkinliklere imza atmak.
 
TÜRK KAHVESİ'NİN TARİHÇESİ
Kahvenin kökeni Arap yarımadası olarak bilinir. İlk bilgiler 10. yy’da bir Arap doktoru olan Rhazes’e uzansa da, kullanım MS 575 yıllarında başlar. Bazı araştırmacılara göre kahve adının kahvenin üretim beşiği olan Güneybatı Etiyopya’nın Kaffa şehriyle ilgisinden geldiği tahmin edilmektedir. Farklı düşüncelere göre ise Arapçada şarap anlamında kullanılan kahva zamanla “kahve”ye dönüşür. Kahve, Yemen’den Mekke ve Medine’ye oradan 15. yy. sonunda seyyahlar vasıtasıyla İran, Mısır, Türkiye ve oradan Avrupa ülkelerine yayıldı.
 

Osmanlı'nın Kahveyle Tanışması
Kahvenin Osmanlı İmparatorluğu’na gelişi konusunda iki rivayet vardır. Birincisine göre, 1554 yılında Suriyeli iki girişimci tarafından İstanbul’a getirilir. Diğer rivayete göre Yemen Valisi olan Özdemir Paşa kahve çekirdeklerini İstanbul’a getirir ve onun sayesinde saray kahveyle tanışır. Saray teşkilatına “kahvecibaşı” tahsis edilir. Günden güne daha fazla önem arz ediyordu ki, padişahın içeceği kahvenin suyu bile özel olarak Eyüp tepesi civarındaki Gümüşsuyu’ndan getiriliyordu.
 
İstanbul'un şehir hayatına kahvehanelerle damga vuran kahve, bir sokağa da kahve pişirilen yer anlamına gelen Tahmis kelimesiyle adını verdi. İstanbul'a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk kahvesinin ünü başka diyarlara ulaştı.