29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

TEOG 1. nakil sonuçları açıklandı!

TEOG lise 2. nakil başvuruları nasıl yapılacak? E Okul ve MEB resmi internet sayfasından bugün lise 1. nakil sonuçları açıklandı.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
TEOG 1. nakil sonuçları açıklandı!

E Okul VBS sistemi üzerinden erişime açılan ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında ortaöğretim kurumlarına 1. nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 1. nakil yerleştirme sonuçları 10.45'dan itibaren "www.meb.gov.tr" adresinden öğrenilebilecek. TEOG 1. nakil sonuçları açıklandıktan sonra ikinci nakil başvuruları başladı. TEOG 2. nakil başvuruları 21-25 Ağustos, 3. nakil başvuruları ise 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından liselere yerleştirme işlemleri tamamlandı.Açıkta kalan ve başka bir okulu tercih etmek isteyen öğrenciler için 14-18 Ağustos tarihleri arasında 1. Nakil işlemleri için tercihler alındı.Sonuçlar MEB'in https://e-okul.meb.gov.tr adresinden açıklandı. Sonuç bilgilerinde, öğrencinin kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunuyor.

Eğitim hayatında meydana gelen değişiklikler ve de kişilerin kullanıma hazır olarak başladıkları bazı sistemler vardır. Bu sistemler arasında bulunan sisteme e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi binlerce kişiye hizmet vermektedir. Eğitimde alınan yol uzun ve de başarılı bir süreçtir. Ülke genelinde de alınan bazı talimatlara göre artık internet sistemi sayesinde öğrencilere daha iyi hizmetlerin verildiği görülmüştür. İnternet ve teknolojinin oldukça ilerleme kaydettiği bu dönemde vatandaşlar da oldukça hızlı bir şekilde artık bu sistemleri kullanmaktadır. Lise nakil sonuçları nasıl öğrenilecek? MEB 1. Nakil yerleştirme sonuçlarını saat kaçta açıklayacak? E okul VBS ile sonuçlar öğrenilebilecek mi? Soruların yanıtları ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

 

TÜM OKULLARIN BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN


KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacak.Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanır.

Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklar.Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açıköğretim kurumlarına yönlendirilecek.Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabilecekler.Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekiyor.

Günümüzde yapılan her bir değişim öğrencilerin eğitim hayatlarını daha da iyileştirmek içindir. Bu nedenle eğitimde kalitenin arttırılması adına yönelik yapılan çalışmalar sürdürülmektedir. Öğrencilerin her biri yapılan bu çalışmalardan yararlanmaktadır. Son zamanlarda da kullanım alanı daha da çok genişleyen bazı sistemler vardır. Bu sistemlerden biri de e-okul sistemidir. Bir öğrenci bir okulda okurken onun hakkında bazı kayıtlar tutulur. Bu kayıtlar eski dönemlerde dosyalar ile tutulurken şuanda günümüzde internet üzerinde tutulmaktadır. Her öğrenciye ait dosyalar artık bilgisayarlarda kayıtlıdır. Hayatımızın içinde yer alan modern sistemler böylece insanların hayatlarını daha kolay bir hale getirme konusunda büyük çaba sarf etmektedir.  Gerçekleştirilen pek çok yenilik öğrenci, öğretmen ve de veliler için olumlu sonuçlar doğurmaktadır.
 

Okullarda düzenli olarak yapılan belli başlı sınavlar vardır. Bu sınavlara giren öğrenciler yapabildikleri kadarını yanıtlandırarak her ders için bir nota sahip olurlar. Ödevler, sınıf içi performansları ile beraber öğrenciler de not durumlarını elde ederler. Bu notların ailelere ulaştırılması çocuklarının okul ile ne kadar ilgili olduğunu onlara bildirmek adına bazı toplantılar gerçekleştirilir. Yapılan toplantılarda öğrencilerinin velileri çağırılarak onlara çocuklarının eğitim durumu hakkında bilgi verilmek istenir. Ancak son zamanlarda okul toplantılarına katılım sağlayan anne babaların sayısında büyük bir düşüş yaşanmaktadır. Bunun ilk sebebi yoğun çalışma hayatıdır. Çalışmaktan kafasını kaldıramayan anne babalar ne yazık ki okullarda yapılan bu toplantılara katılım sağlayamazlar. Ancak ama bu durum çocuklarının eğitim durumunu takip etmemeleri için bir gerekçe değildir. İnternet üzerinden de kayıt tutulan bu not bilgilerine  veliler ulaşabilir. Bu nedenle e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi açılmıştır. Veliler de internet üzerinden e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemine giriş yaparak en kısa şekilde çocuklarının eğitim durumu hakkında bilgilere ulaşabilirler. Aynı zamanda e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi üzerinden çocuklarının okula gitmedikleri günlerin takibini de kolayca yapabilirler. Çocuklarının eğitim durumlarının kontrolünü böylece kolay bir şekilde sağlayabilirler.
 

TEOG 1.nakil yerleştirme sonuçları bugün açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG sınavı sonrasında öğrenciler, istedikleri liseye yerleşebilmek için sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekleyerek geri sayıma başladı. TEOG tercih süreci 14 Temmuz itibariyle başlayıp 24 Temmuz tarihinde sona erdi. Tercih sürecinin sona ermesiyle birlikte orta öğretim kurumlarına yerleşmeyi bekleyen öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını özellikle yakından takip etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuya ilişkin tercih ve yerleştirme takvimi yayınlandı. TEOG tercih, nakil ve yerleştirme işlemi takvimine göre yerleştirmeye esas TEOG 1.nakil sonuçları 21 Ağustos 2017 tarihinde resmi olarak ilan edilecek.
 

2017 TEOG 1.NAKİL SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek.

TEOG yerleştirme sonuçları https://eokul.meb.gov.tr/  http://www.meb.gov.tr/ http://oges.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.




TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ:

->14-24 Temmuz 2017- (Saat 17.00) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

->11 Ağustos 2017- Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

->11 Ağustos 2017- Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

->14-18 Ağustos 2017 - ( Saat 17.00 ) Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

->21 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

->21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

->28 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

->28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

->08 Eylül 2017 - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı

TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL OLACAK?

 Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı “boş kontenjan” sürecini başlatacak. Ortaöğretim kurumlarında yerleştirmenin ardından hangi okulda, ne kadar kontenjan kaldığı öğrenildikten sonra “nakil tercihleri” başlayacak.




TEOG TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

TEOG Yerleştirme Sonuçları Ağustos 2017'de açıklanacak. TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr/  http://oges.meb.gov.tr/ ve https://e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Bakanlık, nakil işlemlerimde mezun olan 8’inci sınıf öğrencileri için hazırladığı prosedür şu şekilde gerçekleşecek: Öğrencinin YEP puan üstünlüğü baz alınacak ve okul kontenjanların durumuna göre nakil işlemleri yapılacak. Bir öğrenci hiçbir okula yerleşemezse veya da tercih ettiği okullara giremezse ne olacak? Bakanlık, sistemde yer alan bu öğrenci için “açık öğretim lise”ye yerleştirme kararı alacak. Tüm adaylar, TEOG tercih sonuçlarına E-Okul üzerinden erişebilecekler.

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ BİLGİLER

Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Açık öğretim kurumlarına yerleşmiş öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Bu öğrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre il veya ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öğrencileri bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak.



TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.

14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.

 Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği hâlde 15 Eylül 2017 tarihine

kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecektir.

Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.

 Özel okullarda öğrenimi süresince burslu olarak okutulacak öğrenci, başarısı devam ettiği sürece bu haktan yararlandırılacaktır. Herhangi bir şekilde kurumdan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecektir.