27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Efsaneler ile Dün Bugün ve Yarın...

Proje, müzikal özgeçmişleri ile bir döneme imzasını atmış ve günümüzde de kaliteli müzik dinleyicileri tarafından beğeni ile takip edilen ulusal sanatçılarımızı sevenleri ile yeniden buluşturmayı ve bugüne kadar yapılanlardan farklı olarak, nitelikli işlere imza atmayı hedefliyor...

20 Kasım 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Efsaneler ile Dün Bugün ve Yarın...
Elvis Presley’in ölümünün üzerinden 36 sene geçti, ama hala severek dinleniyor, hala eski ve hiç dinlenmemiş kayıtlarına yeni albümler yapılıyor. Frank Sinatra, yaşama veda ettiği son zamanlarına kadar hala konser yapıyordu. Engelbert Humperdinck 2012 yılında 76 yaşındayken 50,000 izleyicinin dinlediği dev bir organizasyonda hala dinamizmini koruyabiliyor ve sevenleri ile buluşabiliyor.
Gelişmiş ülkelerde sanatçı yaş aldıkça sanatsal kariyeri büyürken, ülkemizde sanatçılarımız maalesef yaş aldıkça unutulmaya bir adım daha yaklaşıyor.

Calyipso müziğini ülkemize 60’lı yıllardan beri tanıtan ve o dönemlerde ülkemize çok yabancı olan bu tarzı sevdirebilmek için şarkıların sözlerini halkın algı düzeyi ile örtüştüren dev çınar Metin Ersoy..

Latin müziğini ruhuyla, dansıyla, hisli okuyuşuyla Türk toplumuna sevdiren, sanat güneşimiz Zeki Müren tarafından bile okuma tekniği ile övgü almış efsane Salim Dündar..
Kültür elçiliği misyonuna güçlü sesiyle katkıda bulunan ve 70’li yılların sonunda yepyeni bir sound ile Türk müziğinde çığır açmış Nur Yoldaş..

Batılı şarkıcıların romantizmi ve saf duyguları notalarla buluşturduğu yıllarda, söylediği romantik şarkılarla yaşlısı genci tüm müzikseverlerin kalbini fethetmiş yerli Elvis “Çocuk Gözler” Ersan Erdura..

Dinamizmi ve güçlü sesiyle bir çok farklı müzik tarzını başarıyla seslendiren ve müzik severlerin kalbinde taht kurmuş, Ercan Turgut..

Çocuksu duygularımızın saf gençlik hayalleriyle buluştuğu zamanlarda içimizi kıpır kıpır eden yorumuyla, hep sempatik Bilgen Bengü..

Türk pop müziğine besteleriyle çok ciddi katkı sağlamış Melih Kibar – Çiğdem Talu ikilisi ve Selmi Andak şarkılarını o duygulu sesiyle en iyi yorumlayan şarkıcılarımızdan biri Coşkun Demir..

“İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız” diyerek dönemin tüm listelerini alt üst eden ve başarısının karşılığında altın plak ile taltif edilen, Tülay Özer..

Renkli Türk filmlerinin siyah beyaz düşlerimizi renklendirdiği dönemlerde duygularımıza tercüman olan sempatik şarkıların eşsiz ikilisi Güzin ile Baha..
Ve daha niceleri…

Türk Pop Müziğinin efsane değerleri hala, sahnelerde canlı performanslarıyla bu duyguları izleyenleri ile buluşturabiliyorlarsa;

YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR demektir.

20 Kasım 2013 tarihinde Moda Deniz Kulübü’nün değerli katkılarıyla, Basın Lansmanını gerçekleştireceğimiz projemizle, EFSANELERİMİZ’in dün var oldukları gibi, bugün ve yarın da var olacaklarını göstermeyi hedefliyoruz..