29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ege’nin Hamsisi ekrana çıkıyor

Karadeniz ve Ege kültürünü anlatan ‘Ege’nin Hamsisi’ bu akşam TRT 1’de başlıyor. Dizinin başrol oyuncuları Uraz Kaygılaroğlu, Uğur Çavuşoğlu, Bestemsu Özdemir ve İclal Aydın rollerini anlattı.

NİL ÖZER16 Temmuz 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ege’nin Hamsisi ekrana çıkıyor

Karadenizli ve Egeli iki restoran sahibinin çevresinde gelişen komik ve eğlenceli olayların anlatıldığı ‘Ege’nin Hamsisi’ bu akşam TRT 1’de başlıyor. Yapımcılığını Köprü Film-Ferhat Eşsiz’in üstlendiği dizinin yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan, senaryosunu ise Bahar Filiz Ekinci kaleme aldı.Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan Uraz Kaygılaroğlu, Uğur Çavuşoğlu, Bestemsu Özdemir ve İclal Aydın, İzmir Sığacık’taki sette Star’a konuştu. 

TESADÜF BEN DE RİZELİYİM

Uğur Çavuşoğlu (Fırtına Şevket): Harika bir ortamdayız. Dizide Karadeniz’den Ege’ye göç eden bir ailenin babasıyım. Tam bir Karadenizliyim. Aniden parlayan birisiyim. Tesadüf ben de Rizeliyim. Bu ani parlamalarım yüzünden yanlış anlaşıldığım çok olmuştur. Dizide iki farklı kültürün çatışmasını göreceğiz. Yeşilçam havası var diyebiliriz. Zaten Yeşilçam bizim can damarımız. Ben de Fırtına Şevket gibi hayatımda radikal bir karar almıştım. Fizik bölümünü 4. Sınıfa kadar okuyup daha sonra vazgeçip Bilkent Üniversitesi tiyatro bölümüne girdim. Hiç pişman değilim. 

SEYiRCi ŞAŞIRACAK

İclal Aydın (Melahat): Ege’nin Hamsisi gerçekten harika bir iş. Uzun zaman oldu oyunculuk için. Pek niyetim yoktu aslında bu proje gelene kadar. İnsanların iyiliğe, güzelliğe, sıcaklığa ihtiyacı var. Biz çekerken içimize siniyorsa izleyiciye de geçecektir. Melahat rolüyle seyircileri şaşırtacağım. Bir Ege kadınını canlandırıyorum. Ailesine ve çocuklarına bağlı. Benim için ters köşe bir rol oldu.

AiLE ÇOK ÖNEMLİ

Uraz Kaygılaroğlu (Deniz): Keyfimiz yerinde, çok güzel bir atmosferde çalışıyoruz. Sığacık harika bir yer, trafik derdimiz yok. Yönetmenimiz harika, baba gibi bir adam. Güle oynaya çalışıyoruz, müthiş bir duygu. Bu projede Deniz karakterini canlandırıyorum bir annesi ve kız kardeşi ile Sığacık’ta yaşayan genç bir adam. Babasını erken yaşta kaybetmiş. Rol benim hayatıma çok benziyor çünkü ben de babamı erken yaşta kaybettim. Annem de dizideki Melahat gibi çok cefakar birisi. Aile kavramı benim için çok önemli. Seyirciler dizide iki farklı kültürün çatışmasını ve aile değerlerini bulacak. 

ŞiVE KONUSUNDA ZORLANDIM

Bestemsu Özdemir (Zeynep): Uzun zamandır hep komedi yapmak istiyordum. Çok fazla dramalarda yer almıştım. Zaten yapımcımız Ferhat Bey ile daha önce TRT için çektiğimiz Tabula Rosa filminden tanışıyoruz. Senaryoyu okuyunca çok sevdim hemen kabul ettim. Zeynep karakteri, üniversiteyi bitirmiş ailesinin yanına geliyor. Yolu Uraz’ın canlandırdığı Deniz karakteriyle kesişiyor. Zeynep Laz kızı. Şive konusunda biraz zorlandım ama ders aldım. Şimdi daha iyiyim.