28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

EKPSS sınav sonuçları tercih süreci

EKPSS sınav sonuçları, ÖSYM tarafından saat 12.00'da açıklandı.

18 Mayıs 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
EKPSS sınav sonuçları tercih süreci

ÖSYM tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi. EKPSS sınavına katılan adaylar ise sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi.  EKPSS sınav sonuçlarından sonra tercih süreci başlayacak.

ÖSYM, duyuruyu şu şekilde gerçekleştirdi;

"22 Nisan 2018 tarihinde uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının (2018-EKPSS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 17 Mayıs 2018 tarihinde saat 12.00’den itibaren https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Engelli vatandaşların kamuda istihdamı için yapılan EKPSS sınavı 22 Nisan Pazar günü düzenlendi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen EKPSS sınavına giren vatandaşlar heyecanla beklediği sınav sonuçları açıklandı. Yurt genelinde tek oturumda düzenlenen EKPSS sonrasında atama kurası yapılacak.

EKPSS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

22 Nisan Pazar günü 81 ilde tek oturumda gerçekleşen EKPSS sınav sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklandı. Ondan evvel 02-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında ise, kura başvuruları gerçekleşecek.

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

EKPSS SINAV SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.