29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

En güzel laleler yarıştı..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6. Lale Festivali kapsamında gerçekleştirilen 'En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin' yarışması sonuçlandı.

AA8 Nisan 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
En güzel laleler yarıştı..






İzmit SEKA Park'ta yapılan yarışmada birinci olan Meriç Deniz'e plaketini, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün verdi. Toplam 315 başvurunun yapıldığı yarışmada, jüri tarafından yapılan değerlendirmede, en güzel laleyi yetiştiren Meriç Deniz olarak belirlendi.Bakan Ergün, Deniz'e plaket takdim ederek, başarısını kutladı.
Yarışmada Ecem Yılgın 2'inci, Hanife Günaydın 3'üncü, Mutlu Yıldırım 4'üncü ve Şafak Alemdar de 5'inci olarak dereceye girdi.
-'Lale'nin değerini bilemedik'-

Ödül töreninde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, lale'nin kültürümüzün, tarihimizin içinde çok önemli yeri olduğunu belirterek, 'Fakat biz bu güzelliğin değerini bilemediğimiz için, vaktiyle Hollandalılar
dünyada lalenin merkezi konumuna gelecek kadar önemli bir ekonomi oluşturdular' dedi. Ergün, festivali düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu tebrik etti. Ödül töreninde konuşan Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu söyleyerek, yarışmaya katılan tüm lalelerin büyük emek harcanarak hazırlandığını dile getirerek, yarışmacıları tebrik etti.
-En güzel laleyi saksıda yetiştirdiler-

Yarışmacılar, saksıda yetiştirdikleri sarı, kırmızı, siyah, mor, pembe ve beyaz laleleri yarışma alanına getirerek, jüri üyelerinin beğenisine sundular. Saksıya sonradan dikildikleri tespit edilen laleler diskalifiye edildi. Birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira, dördüncüye 750 lira, beşinciye 500 lira, mansiyona layık görülen toplam 150 lale sahibine ise 100'er
lira para ödülü verilecek.Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Fuar alanında bulunan Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'nden alabilecekler.

-30 bin paket lale satılmıştı-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, '6. Lale Festivali' için kentin 14 ayrı noktasında siyah, kırmızı, sarı, beyaz, pembe, mor ve tonları ile karışık olmak üzere 9 renk lalenin satışını, geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirmişti. 30 bin
paket olarak hazırlanan 150 bin lale soğanının bir paketi 1,5 liradan satılmıştı.