29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Erzincan Seçim sonuçları 2015 YSK // Erzincan Souçları AKP oy oranı

Seçim sonuçları açıklandı, Erzincan Seçim sonuçları burada. kritik seçim sonrası Ak Parti tek başına iktidar oldu. Erzincan Seçim sonuçları tıkla öğren.

1 Kasım 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Erzincan Seçim sonuçları 2015 YSK // Erzincan Souçları AKP oy oranı
Seçim sonuçları açıklandı, Erzincan Seçim sonuçları burada. kritik seçim sonrası Ak Parti tek başına iktidar oldu. Erzincan Seçim sonuçları  tıkla öğren. 7 Haziran'da yapılan seçimin sonuçlarına göre hiçbir siyasi parti tek başına iktidar olabilmek için gerekli olan 276 sandalye sayısına ulaşamamış, koalisyon görüşmelerinden de sonuç çıkmayınca yeniden seçime gitme kararı alınmıştı. Peki Erzincan, Tunceli, Bingöl seçim sonuçlarında son durum ne?
 
 
ERZİNCAN SEÇİM SONUÇLARI
 
1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %49,2 , Cumhuriyet Halk Partisi %25,52 , Milliyetçi Hareket Partisi %16,69 ve Halkların Demokratik Partisi %5,51 oy oranları ile Erzincan ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu.
 
1 Kasım Erzincan Genel Seçim Sonuçları anlık olarak gelmekte. Erzincan Genel seçim 1 Kasım 2015 sonuçlarında sonucu en çok merak edilen illerden biriydi. Halkın tercihi Erzincan seçim sonuçlarına nasıl yansıdı? İşte detaylar...
 
YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN'DEN AÇIKLAMA
  
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven,  "Kurulumuza intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 10'luk barajı aşan  siyasi partiler AK Parti, CHP, MHP, HDP'dir. Kesin seçim sonuçları itiraz  süreleri dikkate alındığında 11-12 gün sonra açıklanacaktır" dedi. 
 
Güven, yaptığı açıklamada, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin  sonuçlandığını bildirdi. Yurtiçi seçimlerin tamamlandığını belirten Güven, yurtdışı seçmen  kütüğünde kayıtlı seçmenlerin kullandığı oyların daha önce getirilerek güvenli  şekilde saklandığını ve yurtiçi seçmenlerin kullandığı oylarla büyük oranda  sayıldığını ifade etti. 
 
Güven, "Kurulumuza intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde  10'luk barajı aşan siyasi partiler AK Parti, CHP, MHP, HDP'dir. Kesin seçim  sonuçları itiraz süreleri dikkate alındığında 11-12 gün sonra açıklanacaktır"  değerlendirmesinde bulundu. Sandık sonuç tutanaklarının taranarak sisteme alınması nedeniyle  SEÇSİS'te vatandaş portalının bu akşam geçici olarak önceki seçimlerde olduğu  gibi hizmete kapatıldığını aktaran Güven, bu işlem tamamlandığında portalın  yeniden hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. 
  
Güven, siyasi partilerin bilişim uzmanları ile AGİT temsilcilerinin  SEÇSİS bilişim merkezinde veri akışını takip ettiklerini belirterek, sandık  ölçekli seçim sonuçlarının, talep eden siyasi parti genel merkezleriyle eş  zamanlı ve sorunsuz paylaşıldığını, bu paylaşımın sürdüğünü bildirdi. 
 
Başkan Güven, seçimde görev yapan tüm kesimlere teşekkür ederek,  seçimin ülkeye hayırlı olmasını diledi.
 
2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI- İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI
 
7 Haziran'da yapılan seçimlerde İstanbul'da ne olmuştu? 7 Haziran Seçim sonuçlarına göre Ak Parti İstanbul'da 39 milletvekili çıkarmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi 28, Milliyetçi Hareket Partisi  10, HDP ise 11 milletvekili çıkarmıştır.2011 seçim sonuçlarına göre 85 milletvekili çıkaran İstanbul'da Adalet ve Kalkınma Partisi 46, Cumhuriyet Halk Partisi 29, Milliyetçi Hareket Partisi 7 ve bağımsızdan 3 aday meclise seçilmişti. Bu seçime katılım %86,32 oranlarında gerçekleşti.
 
2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI -ANKARA SEÇİM SONUÇLARI
 
7 Haziran seçim sonuçları göre Adalet ve Kalkınma Partisi 15 milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi 11 milletvekili, MHP 5 milletvekili, HDP ise 1 milletvekili çıkarmıştır.
2011 seçim sonuçlarında ise tablo şu şekildeydi. Ankara'nın 17 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi,10 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi, 4 milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi'ne aitti. Bu seçime katılım %88,93 oranlarında gerçekleşmişti.