29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Fatihli engelliler asker oldu

Fatih Belediyesi Engelliler Birimi’nin “Engelliler Haftası” kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ile işbirliği yaparak düzenlediği etkinlik kapsamında engelli beyler 1 günlük temsili askerlik yaptı. İstanbul genelinde uygulanan programda askerler için kına gecesi organizasyonu da düzenlendi.

20 Haziran 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Fatihli engelliler asker oldu
 
Askerler için önce 5 Mayıs Cuma akşamı 18.00 – 23.00 saatleri arasında bir eğlence programı düzenlendi. Askerler ve aileleri için düzenlenen program İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda gerçekleşti. İstanbul’daki tüm engelli beyler adına düzenlenen programa Fatih’ten 85 engelli ailesiyle birlikte katıldı. İlker Kalender’in şarkılarıyla eğlenerek, ellerine kına yaktılar. Program sonunda askerler de hep beraber şarkı söyledi.
 
Askerlik programı 12 Mayıs Cuma günü Hasdal Kışlası’nda gerçekleşti.  Engelli vatandaşlar, asker kıyafetlerini giyerek, temsili olarak askeri eğitim aldılar. Eğitim sonrası yemin eden engelli vatandaşlar,  gün bitiminde komutanlarının elinden terhis belgelerini alarak; asker olmanın gururunu yaşadılar. Programı izleyen aileler, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Fatih Belediyesi’ne şükranlarını ilettiler.