2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Erzurum beyaza büründü

ERZURUM'da yağan mevsimin ilk karı, kent merkezini beyaza bürüdü.

DHA/AA2 Kasım 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Erzurum'da gece yarısı başlayan kar yağışı, günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Kar kalınlığı, şehir merkezinde 5 santimi geçerken, yüksek kesimlerde 20 santime ulaştı.  Sabah güne karla uyanan vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı. Kış lastiği takmayan sürücüler ise trafikte güçlük çekti. 
 
 
 
 
Ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizleyen vatandaşlar, bu yıl kışın erken geldiğini söyledi.
 
ARDAHAN'DA GECE YAĞMUR SABAH KAR YAĞDI
 
Ardahan'da ise gece boyu etkili olan yağmur, sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Yağan karla birlikte şehrin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.
Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzincan'da beklenen kar yağışının cumartesi sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bildirildi. Meteoroloji, vatandaşları uyararak, kar kalınlığının merkezde 1-4 santim, yüksek kesimlerde 5-20 santim civarında olmasının beklendiğini kaydetti.

Bitlis ve Muş'ta mevsimin ilk karı yağdı

Bitlis'te gece saatlerinde etkisini gösteren sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Kar yağışı nedeniyle Bitlis -Tatvan kara yolu beyaza bürünürken, hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Ahlat ilçesinde de sabah saatlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Yüksek kesimlerin beyaza büründüğü ilçede, yağış aralıklarla devam ediyor.

Muş'un Malazgirt ilçesinde ise sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Vatandaşlar iş yeri ve evlerinin önünde biriken kar yığınlarını temizledi.