27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Hava Kuvvetleri Komutanlığı subay pilot alımı için son gün

Hava Kuvvetleri Komutanlığı subay alımı ile bünyesinde pilot istihdam etmeye hazırlanıyor. 18 aylık uçuş eğitiminin ardından pilotluk brövesini alan subay adayları, bu sürecin ardından 12 aylık F-16 eğitimini almasının ardından göreve hazır olacak.

26 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
 Hava Kuvvetleri Komutanlığı subay pilot alımı için son gün

HVKK PİLOT SUBAY ALIMI BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

(1) Mezun olduğu lisans programına LYS MF-4 Puanı ile yerleşmiş olmak,

(2) En az dört yıl ve daha fazla süreli TABLO-1’de yer alan fakülte/yüksekokul programlarından mezun olanlardan kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar,

(3) En az dört yıl ve daha fazla süreli TABLO-1’de yer alan fakülte/yüksekokul programlarından mezun olanlardan askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.),

(4) Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip TABLO-1’de yer alan en az 4 yıllık fakülte/yüksekokul programlardan mezun olanlar ön başvuru yapabilecektir.

(5) Ön başvuru yapanların ÖSYM’den temin edilecek bilgilerinde eksiklik olması durumunda Milli Savunma Bakanlığınca (MSB) sorumluluk kabul edilmeyecektir.