27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Herkesin hayalindeki iş yeri

Bu iş yerinde tarihi sokaklar, gemilerden ve ipek kozasından yapılmış toplantı salonları, teleferikten odalar var.

BURSA (İHA) 23 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Herkesin hayalindeki iş yeri
Bursa’da gemiden, teleferikten ve dev ipek kozasından yapılmış toplantı salonları, tarihi Bursa sokaklarının aynısı büroları olan şirket görenleri hayretler içinde bırakıyor. 
 
  Türkiye’nin ilk e-ticaret şirketi olmasının yanı sıra web.tv projesiyle sanal alemde söz sahibi olan Turkticaret.net firması, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki Teknopark'ın hemen yanında özel olarak tasarlanmış şirket binasında faaliyet gösteriyor. 2 bin metrekarelik alana mini kampüs kuran Turkticaret.net, 11 ayda bu ofislerini faaliyete geçirdi. Binada personel için özel tasarlanan bin metrekarelik bahçe, spor, dinlenme, masaj odalarının yanı sıra kahvehane, sokak lambaları ve market bulunuyor. Çalışanların verimliliğini artıracak hiçbir detaydan kaçınılmayan Bursa mimarisini yansıtan yeni ofiste her türlü konfor, aydınlatma, iklimlendirme ve akustik bulunuyor.
 
  OSMANLI KONAĞI HAYRAN BIRAKIYOR
 
  Osmanlı konağı ise ofisin en gözde mekanı olarak göz dolduruyor. İki katlı konak, heybetli görünüşüyle Osmanlı tarzını ve Bursa’nın ruhunu yansıtmasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Personel, dev ipek kozasının içinde toplantı yapıyor. Bazın değişiklik olması için gemide de toplanıyor. Bursa'nın tarihi teleferiğinin tıpatıp aynısında ise iş görüşmeleri yapılıyor. Molalarla ise personel bilardo ve langırt oynuyor.
 
  Turkticaret. net İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Yalçın, “Üç tane ofisimiz vardı. Verimliliği artırmak için bunları bir araya toplamak istedik. Bunları Teknopark içine yaptık. Üniversite ve diğer şirketler iş birliği yapabileceğimizi düşündük. Bir ofis fikri hayata geçti. Ortağımla birlikte şehre uygun konsept olmasını istedik. Bizim gibi teknoloji şirketlerinden diğerlerine göre çalışma şartları esnek. Biz burada mesai takibi yapmıyoruz. Tamamen iş takibi yapıyoruz. Çalışanların performanslarını yaptıkları işe göre değerlendiriyoruz. Bu durumun verimliliğe çok ciddi etkisi oldu. Dışarıdan gelen kişilere buranın Bursa ile ilgili olduğunu anlatıyoruz. En çok ipek kozası dikkat çekiyor. İpek Bursa’nın çok önemli değeridir. Burayı ziyaret eden kişiler etkileniyor. Ofis bizim şirket kültürümüzü de değiştirdi. Böyle rahat ortamın gelmesiyle çalışanların verimliliği arttı. Aslında herkes ofiste evden daha çok zaman geçiriyor. Bu durum işe de yansıdı” diye konuştu.