3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

KPSS sınav ne zaman yapılacak?

KPSS Ön lisans başvuruları ne zaman başlayacak? ÖSYM KPSS Ön lisans başvuru tarihi ne zaman?

26 Ağustos 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
KPSS sınav ne zaman yapılacak?

KPSS Ön lisans için geri sayım başladı. Ön lisans mezunu olup da Devlet kurumlarında memur olarak çalışmak isteyen adaylar için yapılacak olan ön lisans KPSS sınavı için başvuru tarihleri merak ediliyor. Bu nedenle Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans başvuru tarihleri ve başvuruların nasıl yapılacağını sizler için açıklıyoruz. Lisans sınavlarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek olan Ön lisans oturumu için adaylar hazırlık içinde. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olanların katılım sağlayabileceği KPSS Ön lisans sınavı için heyecan dorukta!

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ



2018 KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?
 

2018 yılı ön lisans için KPSS’ye girecek olan adayların başvurularını, 28 Ağustos ile 12 Eylül 2018 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir. Bu tarihler içerisinde başvuru yapamayan adaylar için belirlenen geç başvuru tarihi ise, 26 Eylül 2018 olarak belirlenmiştir. 4 Kasım 2018’de yapılacak olan KPSS ön lisans sınavı sonuçları 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacaktır

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

KPSS’ye başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın ÖSYM başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS başvuru ücreti bu yıl 60 TL olarak belirlendi. Ücretlerin yatırılacağı bankalar ise şu şekilde:

- T.C. Ziraat Bankası,

- Akbank,

- Türk Ekonomi Bankası (TEB),

- Deniz Bank,

- Kuveyt Türk PTT,

- Halk Bankası.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Ön lisans KPSS’ye başvuru yapacak adayların aşağıdaki belgeleri başvuru sırasında yanında bulundurmaları gerekmektedir.

- Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu,

- Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir.

- ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir.

- Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59'da sona erecektir.



 

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI HAKKINDA

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,


b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.