27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Modern Evliya Çelebi

1976 model klasik Fiço otomobili ile dünyayı gezen Bosna Hersekli macera tutkunu Amar Camo, gezileriyle adeta bir modern zaman ‘Evliya Çelebisi’ olarak dikkat çekiyor. 

19 Ağustos 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Modern Evliya Çelebi

Hasbelkader başladığı ve 3 yıla 11 ülke sığdırdığı araba seyahatinde yolları ev olan 1976 model klasik ‘Fiço’ otomobilini kendine yoldaş edinen Bosna Hersekli macera tutkunu Amar Camo, gezileriyle adeta bir modern zaman ‘Evliya Çelebisi’ olarak ilgi görüyor.  Avustralya’da topoğraf olarak çalışan Bosna Hersekli Camo’nun hayatı her yıl izin için geldiği memleketinde eski Yugoslavya otomobili Zastava 750, namıdiğer Fiço almasıyla değişti. Camo, Yeşil Fiçosu ile ilk uluslararası  seyahatini üç yıl önce Bosna Hersek’ten İtalya’ya gerçekleştirdi. Bu gezi onun için bir dönüm noktası oldu. Klasik arabasının güzelliği ve yolların heyecan dolu dünyası onu kısa sürede  adeta bir “modern zaman Evliya Çelebisi’ne dönüştürdü. Yolculuklarını bazen  arkadaşları bazen de farklı ülkelerde buluştuğu dostlarıyla gerçekleştiren Camo,  bugüne kadar  Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, Kosova, Karadağ, Arnavutluk,  Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye’ye macera dolu seyahatler yaptı. 

2 SAAT ÇAY İÇTİK

Fiço ile İstanbul’a giderek unutulmaz bir yolculuk yaşadıklarını anlatan Camo, “İstanbul sokaklarında sürerken bir gün önümüze geçtiler. ‘Arkadaş’  diyerek bizi durdurdular. Sonra bize iki saat çay içirdiler, hediye verdiler. Harika bir şeydi.” diye konuştu. Fiço ile yeni bir maceraya hazırlandığını aktararak, “İtalya’dan Tunus’a geçeceğiz. Oradan Cezayir ve Fas’a gideceğiz. Daha sonra İspanya’ya geçiş yapacağız. Avrupa üzerinden de Bosna Hersek’e geri geleceğiz”dedi.