26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Okul kantinlerinde para geçmeyecek

Velilerin, çocuklarının harcamasını takip etmesi amacıyla kantinlerde dijital para dönemi başlıyor. Kart sadece okulda kullanılacak. Nakit taşımayan öğrenci kötü alışkanlıklardan korunacak.

12 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Okul kantinlerinde para geçmeyecek

Yeni eğitim, öğretim döneminin başlamasıyla gözler okul kantinlerine çevrildi.  Kantinlerin yeni döneme hazır olduğunu ve denetimlerin yapıldığını söyleyen Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu (TKİEDF) Başkanı Vahap Osmanoğlu, bu yıl ilk kez kantinlerde elekronik ödeme uygulamasının başlatılacağını açıkladı. İstanbul’da 500 pilot okulda başlayacak dijital ödeme sistemi ‘Papara Card’ ile hem aileler harcamaları takip edebilecek hem de nakit para taşımayan öğrenciler uyuşturucudan, gasptan, kötü alışkanlıklardan korunmuş olacak.

LİMİTİ VELİ BELİRLER

Yıllardır bu proje üzerine çalıştıklarını ve sistemin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından onaylı olduğunu söyleyen Osmanoğlu şu bilgileri verdi:

Bu kart sadece kantinde geçecek. Aileler 17 Eylül’den itibaren okul kantinlerinden ücretsiz alabilirler. İsterse kart hem kantinde hem de dışarıda geçerli olur. Aynı zaman da hijyenik çünkü para da çok mikrop var. Ayrıca çocuğun okula gidip geliş saatini veli kart sayesinde görebilecek. 

Çocuğu alışveriş yaparken cep telefonunda kontrollü bir şekilde ne yaptığını görecek. Kartın limiti velinin insiyatifinde. İsterse 5 lira, 50 lira da yükleyebilir. Öğrenciler temassız, ekrana göstererek alışveriş yapacaklar. Kantinciler için de avantajı şu, işlemler biraz daha seri olmuş olur. Pilot okulların ardından sistemi Türkiye genelinde yaygınlaştıracağız.