29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

MEB bursluluk sınav sonuçları sorgulama ekranı

Devlet bursluluk sınavı PYBS İOKBS sonuçları 2018 açıklanma tarihi MEB tarafından belirlendi! İşte MEB bursluluk sınav sonuçları sorgulama ekranı

15 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
MEB bursluluk sınav sonuçları sorgulama ekranı

Ortaokul ven lise öğrencilerinin yani 5,6,7, hazırlık sınıfı, 8,9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin girdiği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı -İOKBS 2018 sınavı yapıldı. Bursluluk sınav sonuçları 2018, İOKBS eski adıyla PYBS 2018 sınav sonuçları Temmuz ayında açıklanacak. Ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim desteği almak için girdikleri İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı İOKBS eski adıyla Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı PYBS - 2018 sınavı 8 Haziran'da yapıldı.

PYBS 2018 SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

 

İOKBS PYBS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

8 Haziran'da yapılan sınavla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı - MEB tarafından yayınlanan takvime göre sonuçlar 18 Temmuz tarihinde açıklanacak.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların İOKBS yani İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav sonuçları bu sene itibariyle 18 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi halinde “İOKBS Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir. Sonuçlar evlere posta yoluyla iletilmeyecek sadece kurumun resmi sitesi üzerinden açıklanacaktır.

Milli Eğitim Bakanlı tarafından yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına giren öğrencilerin, puanları en yüksekten en düşük puanlara kadar sıralanır. Daha sonra kimler burs alacaksa bunlar açıklanır. Devlet Parasız Yatılı Okulları (DPY) sınavı olarakta bilinmektedir.

Burs alacak öğrenciler genellikle Devlet parasız yatılı burs parası yatırma zamanlarını merak etmektedirler. Devlet burs paraları, genellikle Aralık-Mart-Haziran ve Eylül ayları sonlarında yatar. Devlet parasız yatılı burs paraları 3 ayda bir ödenmektedir.