28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Refiye Yılmaz: 'ÖLÜYORUM!'

TEKİRDAĞ'da, yurtdışında organ nakli olmak için bekleyen Gardner sendromu hastası Refiye Yılmaz, 'Artık dayanamıyorum, ölüyorum!' dedi. Tedavisi devlet tarafından karşılanacak Refiye'nin dosyası bakanlık yerine, Miami Hastanesi'ne gönderildiği için, süreç sıfırdan işleyecek. Twitter'da Refiye için 'Refiye Yılmaz'ın vizesi çıktı mı?' başlığıyla oluşturulan tag ise 6. sıraya yükseldi.

Deniz Zerman / STAR (ÖZEL HABER)2 Mart 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Refiye Yılmaz: 'ÖLÜYORUM!'
Türkiye gündemine ilk kez stargazete.com'un getirdiği Refiye Yılmaz için bekleyiş sürüyor. Devletin tedavi masraflarını üstleneceğini açıkladığı Refiye için hala yurtdışı vizesi çıkmadı.

Sağlığına kavuşacağı günü bekleyen Refiye Yılmaz, Star'a yaptığı açıklamada, geçen 2 ayda hiç bir gelişmenin kaydedilmediğini açıkladı.

15 gün önce gittiği Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Genel Cerrahi Servisi'nde 1 hafta yattığını anlatan Refiye, "İçimde 28 santimlik tümör var. Dayanılmaz acılar çekiyorum. İçimde takılı olan pipetin değiştirilmesi için gittim. Ameliyat olacaktım. Hastaneye yattım. Ancak doktorlarım bana, tümörün ince bağırsak damarlarıma kadar yayıldığını söyledi." şeklinde konuştu.

Refiye, geçen 2 ayda gerçekleşmesini ümit ettiği hiç bir gelişmenin yaşanmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben hala vizemi bekliyorum. Benim dosyamın önce SGK'ya, oradan Sağlık Bakanlığı'na, daha sonra da Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla ABD'deki Miami Hastanesi'ne gönderilmesi gerekiyormuş. Ancak Sağlık İl Müdürlüğü, dosyamı direkt olarak Miami Hastanesi'ne göndermiş. Bu da benim tedavi masraflarımı kendimin karşılayacağı anlamına geliyormuş. Yani rakamsal olarak 4 Milyon Dolar para demek."

"İNGİLİZCE MEKTUP GÖNDERDİM"
Refiye: "Müdürlük yetkilileri ile görüştüm, ne yazık ki onlar da bilmiyormuş. Çapa Tıp Fakültesi'nde yatarken, doktorum benim için İngilizce mektup yazdı. Yurtdışındaki hastaneye gönderilmesi amacıyla ben bunu hemen Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü'ne gönderdim."

"İLAÇLARIN YAN ETKİSİ ORTAYA ÇIKTI"
Tedavi sürecine ilişkin yaşadıklarını da anlatan Refiye, kullandığı ilaçların yan etkilerinin baş gösterdiğini belirtti.

Refiye, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlaçlar artık etkisini kaybediyor. Yan etkileri ortaya çıktı. Dün Tekirdağ Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'ne gittim. Sürekli istifra ediyorum."

"PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUM"
2 Aylık süreçte yaşananların kendisini ve ailesini çok yıprattığını aktaran Refiye, "Artık ilaç kullanıyorum. Psikolojik destek alıyorum. Devlet büyüklerimize soruyorum, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan rüyasında yurtdışında ameliyat olursa sağlığına kavuşacağını görüyor, gidiyor ameliyat oluyor. Ben iki aydır bekliyorum." dedi.

"NAKİLDEN SONRASI ŞANS!"

Refiye, Çapa Tıp Fakültesi'ndeki doktorlarının da kendisi için zamanın giderek azaldığını bildirdiğini söyledi. (Doktorum bir an önce gitmen lazım, gitmezsen öleceksin. Zor bir nakil. Ondan sonrası da şans) diyor. Artık dayanamıyorum. Ölüyorum." şeklinde konuştu.

YENİDEN TWİTTER GÜNDEMİNDE
Refiye Yılmaz için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da destek arayışı ise sürüyor. Refiye için "Refiye Yılmaz'ın vizesi çıktı mı?" başlığıyla oluşturulan tag, kısa sürede 6. sıraya yükseldi.

Paylaşımların giderek arttığı twitter'da, kullanıcılar bakanlık yetkililerine eleştirilerini sıralıyor.