29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Sağır ve dilsiz çifte jest!

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde oturan ve televizyondaki evlilik programında tanıştıktan sonra evlenen, evlerinde çekyat ve basit birkaç eşya dışında hiç bir şeyleri olmayan konuşma ve işitme engelli Ülker çiftine, Darıca Yaşlılar Derneği sahip çıktı. Dernek, yeni evlilere eksik olan tüm ev eşyalarını alıp teslim etti.

DHA17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Sağır ve dilsiz çifte jest!

Darıca'nın Bayramoğlu Mahallesi'nde oturan ve bir televizyon programında tanıştıktan sonra geçen hafta evlenen Darıcalı engelli Merve ve Özbey Ülker çiftine Darıca Yaşlılar Derneği süpriz yaptı. Maddi sıkıntı yaşayan ve engelli oldukları için iş bulamayan çiftin birçok ev eşyasının eksik olduğunu belirleyen Yaşlılar Derneği, bunları temin edip evlerine götürdü. Genç çift habersiz olarak alınan eşyaları götürünce şoke oldu.

HALASININ EVİNDE KALIYORLAR

Evlenme programında tanışıp yaşamlarını birleştiren 22 yaşındaki Merve ile 26 yaşındaki Özbey Ülker çifti, televizyon stüdyosundaki düğünlerini izleyenler duygulanmıştı. İkisi de engelli olan çift muratlarına ermesine rağmen duyma ve işitme engelli olmalarının yanı sıra karşılarına birçok ekonomik engel daha çıktı. Engellerinden dolayı iş bulamadıkları için çalışmayan, hiç eşyaları olmayan ve ev de tutamayan çift, mecburen Özbey Ülker'in halasının evine yerleşti.

SÜRPRİZ YAPTILAR

Engelli Özbey Ülker'in durumunu öğrenen Darıca Yaşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği harekete geçti. Ülker çiftinin ihtiyaçlarını daha önceden tespit eden dernek yönetimi, üyelerinden topladığı paralarla çamaşır ve bulaşık makinesi, televizyon, halı ve ütü gibi öncelikli ev eşyalarını alarak sürpriz yaptı. Çiftin yüzünü güldüren dernek yöneticileri, bu tür faaliyetleri sadece derneklerin değil, vicdanı olan herkesin yapması gerektiğini söyledi.

"MUTLULUKLAR DİLİYORUZ"

Darıca Kaymakamlığı'nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda çiftin dosyalarını gördüklerini ve onlara bu yolla ulaştıklarını söyleyen Dernek Başkanı Kudret Sekban konuşmasına söyle devam etti: "Geçen cuma günü televizyonda çiftin nikahları kıyıldı. Dernek olarak nikah şahidi olacaktık. Ancak trafiğin azizliğine uğrayınca yetişemedik. Çiftin hiç eşyası yoktu. Biz daha önce gelip kendilerini ziyaret etmiştik ve neye ihtiyacı olduklarını belirlemiştik. Oğlumuzla kızımız bir televizyon kanalında tanışıp evlendi. Bu genç çiftimize katkı yaptığımız için çok mutluyuz. Oğlumuz işsiz ve kendisine iş bulmasında da yardımcı olacağız. İnşallah en kısa sürede oğlumuza iş bulacağız."