26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Savaşın çocuklarına ‘sınırsız şenlik’

Fırat Kalkanı bölgesinde 85 bin öğrenci okullarda eğitim görmeye başladı. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, çocuklara mutluluk götürmek için bu bölgede 15 gün boyunca ‘Sınırsız Şenlik’ gerçekleştirecek.

18 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Savaşın çocuklarına ‘sınırsız şenlik’

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD), son yılların en büyük acılarının yaşandığı Suriye’deki çocuklara mutluluk götürmek için Fırat Kalkanı Bölgesi’nde ‘Sınırsız Şenlik’ adında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek. Türkiye’nin operasyonlarıyla DEAŞ’tan temizlenen Fırat Kalkanı Bölgesi’ne yerleşen yüz binlerce insan, hayatlarını mülteci kamplarında geçiriyor. Bu bölgede okul çağında 350 bini aşkın çocuk bulunuyor. Türkiye’nin de her alanda destek olduğu Fırat Kalkanı Bölgesi’ndeki savaş mağduru çocuklar için UMHD, Sınırsız Şenlik etkinlikleri kapsamında sokak oyunları, filmler, gösteriler, deney atölyeleri, yarışmalar düzenleyecek. 

OKUL OKUL GEZECEĞİZ

30 Eylül’e kadar sürecek şenliğin son 2 günü ise Kilis Öncüpınar Kampları’nda yaşayan mülteci çocuklar için olacak. Suriyeli masum çocuklara hayatları boyunca unutamayacakları bir gün yaşatmayı amaçlayan UMHD, çocuklar için ayrıca içi kırtasiye malzemeleri dolu heybe de hazırladı. ‘Heybeli Çocuk’ adlı kampanya ile heybelerine kavuşan çocukların 1 yıllık kırtasiye ihtiyacı karşılanmış olacak. UMHD Başkanı Avukat Uğur Yıldırım, 15 gün boyunca Fırat Kalkanı Bölgesi’nde kalacaklarını ve çocukları sevindirmek için birçok etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, şunları kaydetti: “Sadece Cerablus hattında okuma çağında 35 bin çocuk var. Biz onları okul okul ziyaret edeceğiz. Hem kırtasiye yardımlarımızla hem tertip ettiğimiz tırımızdaki eğlencelerimizle, sahnelerimizle onların hem yüzünü güldüreceğiz hem de yeni eğitim-öğretim yılına en azından kalemleriyle, silgileriyle, defterleriyle beraber girmelerini sağlayacağız. Eğlence tırımızda hokkabazımız, sihirbazımız, değişik oyunlar, beraber söylediğimiz Arapça-Türkçe şarkılarımız var.”