27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Son depremler Muş depremi kaç şiddetinde oldu Muş depreminde ölü yaralı var mı

Muş'ta bir son dakika deprem bilgisi geldi. Son depremleri yakından takip eden milyonlarca kişi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden Muş'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde merkezi neresi? sorusuna yanıt arıyor. Alınan son bilgilere göre, Muş'un Varto ilçesinde 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgilere göre, saat 10 31 ’de merkez üssü Varto’nun Yeşilpınar köyü olan 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı belirtildi. Peki Deprem nedir? Nasıl oluşur? Türleri nelerdir? İşte Muş'ta ve Türkiye genelinde yaşanan son deprem listesi ve detayları...

11 Şubat 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Son depremler Muş depremi kaç şiddetinde oldu Muş depreminde ölü yaralı var mı

Muş'ta bir son dakika deprem bilgisi geldi. Son depremleri yakından takip eden milyonlarca kişi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden Muş'ta deprem mi oldu kaç şiddetinde merkezi neresi? sorusuna yanıt arıyor. Alınan son bilgilere göre, Muş'un Varto ilçesinde 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgilere göre, saat 10 31 ’de merkez üssü Varto’nun Yeşilpınar köyü olan 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı belirtildi. Peki  Deprem nedir? Nasıl oluşur? Türleri nelerdir? İşte Muş'ta ve Türkiye genelinde yaşanan son deprem listesi ve detayları...

Mus Varto ilçesi çevresinde gerçekleşen son depremlerin yerleri büyüklükleri ve bu depremlerin haritada nerede olduğunu takip edebilirsiniz. Ayrıca Varto yakınlarında meydana gelen son artçı depremleri de görebilirsiniz. Ayrıca Türkiye geneli yaşanan son depremleri Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiler doğrultusunda haberimizde yer alan link üzerinden takip edebilirsiniz.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Uzmanlardan Kanal İstanbul ve Marmara Denizi için kritik uyarı

Bilim Akademisi Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Küçükçekmece Gölü’nden başlayarak Durusu’ya uzanacak Kanal İstanbul Projesi için, “Bizim beklediğimiz deprem Marmara’nın içerisinde. Dolayısıyla kanal bu tehlike bandının içerisine giriyor” dedi. Görür, kanalın Karadeniz’de yer alan kirliliği Marmara’ya getireceğine de dikkat çekti.



“BESİN ZİNCİRİNE ZARAR VERECEK”

Marmara Denizi’nin can çekiştiğini vurgulayan Prof. Dr. Görür, “Ben bu denizin bin 300 metre dibine dalıp 7 saat çalışan bilim insanlarındanım. Marmara Denizi’ne dalış sırasında gördük ki Marmara inanılmayacak boyutta kirli. Siz bu kirliliği daha da artırıyorsunuz. Bugün Marmara’nın tabanında canlı kalmadı. Aşırı kirlenen Marmara bu sefer besin zinciri vasıtasıyla insanlarımıza da zarar verecek” dedi.

“BÖLGE DEPREMDEN CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLENECEK”

Olası Marmara Depremi’nin kıyılara 10-12 kilometre uzaklıkta gerçekleşeceğini ifade eden Prof. Dr. Görür, bu bölgenin depremden ciddi şekilde etkileneceğini belirtti.
 
Deprem Nedir? Nasıl Oluşur? Türleri Nelerdir?

Halk arasında zelzele olarak da bilinen deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda meydana gelen sarsıntı olayıdır. Bu sarsıntının boyutu yer altındaki sismik hareketlerin büyüklüğüne göre, yer yüzünde kırılma olarak kendini gösterir. Hayatı olumsuz şekilde etkileyen doğal afetlerden biri olan deprem hakkında bilmediklerinizi makalemizde detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz.

Farklı şiddetlerde meydana gelen depremler bazen çok hafif sallantı şeklinde bazen de büyük tsunamilere sebep olacak kadar şiddetli olmaktadır. Eğer yeryüzüne yakın bir yerde çok büyük şiddette bir deprem meydana geldiyse bu tsunami, volkanik hareketler ve toprak kaymaları gibi birçok doğa olayını da tetikleyebilmektedir.

Dünyanın en etkin deprem kuşakları arasında yer alan ülkemizde de irili ufaklı birçok deprem meydana gelmektedir. Geçmişte yaşanılan büyük depremlerde ciddi sayıda can ve mal kaybı olmuş, birçok yer yaşanılamayacak hale gelmiştir