29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Tatile geldi Müslüman oldu

Maria Christina tatil için geldiği Alanya'da Müslüman oldu.

5 Temmuz 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Tatile geldi Müslüman oldu
Hollandalı Maria Christina (18) tatil için geldiği Alanya'da müftülüğe giderek Kelime-i Şahadet getirdi ve Müslüman oldu. Müslüman olduktan sonra ismini de değiştiren Maria, Ayşe adını aldı.

Hollanda'da yaşayan ve halen lise son sınıf öğrencisi olan Ayşe Christina, Müslüman bir babanın kızı. Christina, tatile geldiği Alanya'da İslam dinini daha yakından tanımaya başladı. Christina, İslamiyeti yaptığı araştırmadan sonra Müslüman olmaya karar verdi. Daha sonra yakınlarıyla birlikte Alanya İlçe Müftülüğü'ne gelerek Müslüman olan Christina, İlçe Müftüsü Mustafa Topal'dan 'İhtida belgesini' aldı. Ardından Müftü Topal ile birlikte Kelime-i Şahadet getiren Christina Müslüman oldu.

Küçük yaşta anne babasını kaybettiğini ifade eden Christina, birlikte yaşadığı dedesiyle Alanya'ya tatile geldiğini söyledi. Alanya'da islamiyeti yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Christina, "Burada tanıştığım insanlardan gördüğüm İslam dinini seçmemde etkili oldu. Okulum bitince Türkiye'ye gelip yerleşmek istiyorum. 'Ayşe' ismini de çok sevdim. Bu yüzden bundan sonraki yaşamımda 'Ayşe' olarak yaşamak istiyorum." dedi.

Belgeyi vermeden önce kısa bir açıklamada bulunan İlçe Müftüsü Topal, Müslümanlığın getirmiş olduğu bazı gereklilikler olduğunu dile getirdi