26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

TRT’den Hacı Bayram Veli dizisi geliyor

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, “İnşallah önümüzdeki yıllarda Yunus Emre Hazretlerinin dizisi gibi Hacı Bayram Veli Hazretleri dizisini de ekranlarınıza getireceğiz” dedi.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
TRT’den Hacı Bayram Veli dizisi geliyor

“4. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu ve Anma Günü” etkinliğinin açılışında konuşan İbrahim Eren, Hacı Bayram-ı Veli’nin önemli bir şahsiyet olduğunu, birçok zatın hikayesini TRT olarak anlatmaya gayret ettiklerini belirtti. 

SENARYOSUNU YAZDIK

Eren, “Bu büyük zatların hikmetli konuşmalarını, İslam’ın hakikatlerini özümsedikleri ve bizlere damıttıkları bu güzel sözleri de hem işlerimizde hem hayatımızda şiar edinmeye çalışıyoruz.” diye konuştu. TRT Belgesel’in sloganının, “İnsanı anlamak hayatı anlamak” şeklinde olduğunu dile getiren Eren, kanalın dünyanın birçok yerinden, çok farklı coğrafyalardan, birbirinden farklı insanların hikayelerini anlattığını belirterek şöyle konuştu: Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’ne ilişkin dizinin senaryosunu yazdık, bitirdik. İki senedir elimizde var. İnşallah önümüzdeki yıllarda Yunus Emre Hazretlerinin dizisi gibi Hacı Bayram Veli Hazretleri dizisini de ekranlarınıza getireceğiz.