5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Vatan Şaşmaz Filiz Aker son dakika haberleri!

Vatan Şaşmaz Filiz Aker son dakika haberleri merakla araştırılıyor. Türkiye ünlü sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz’ın ölüm haberiyle sarsıldı. Filiz Aker kimdir? Akşam saatlerinde meydana gelen olayda eski manken Filiz Aker’in önce Şaşmaz’ı daha sonra da kendisini öldürdüğü tespit edildi. Ölümün ardından akıllarda birçok soru işareti kaldı. Daha önce 2 kez intihara kalkışan Aker, benzer bir tehditte mi bulundu, yoksa helalleşmek için mi Şaşmaz'ı çağırdı? Bir diğer iddia ise Aker'in Şaşmaz'dan para getirmesini beklediğine ilişkin. Cinayetin ardından Şaşmaz ve Aker’in görüntülerinin sızdırılması ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği Polis Başmüfettişi, olay yerine giren ve çevre önlemi alan polislerin ifadesini almaya başladı. Detaylar haberimiz içerisinde sizlerle.

1 Eylül 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Vatan Şaşmaz Filiz Aker son dakika haberleri vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Türkiye Vatan Şaşmaz’ın ani ölümü ile sarsıldı. Beşiktaş’ta bir otel odasında eski Manken Filiz Aker ve sunucu, oyuncu Vatan Şaşmaz ölü olarak bulundu. Akıllarda birçok soru işareti bırakan ölümün ardından Şaşmaz’ın yakınları açıklama yaptılar ve yöneltilen iddiaları yalanladılar. Daha önce 2 kez intihara kalkışan Aker, benzer bir tehditte mi bulundu, yoksa helalleşmek için mi Şaşmaz'ı çağırdı? Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili soruşturmada 5 kişinin ifadesini aldı. Aker'in yeğeni Dora Ercan eşi ve otel personeli 3 kişinin ifadeleri alındı. Otel personeli, cesetlerin bulunması ile ilgili sorulara yanıt verdikleri, Dora Ercan ve eşinin de olaydan önceki tanıklıklarını anlattıkları belirtildi. Cinayetin ardından Şaşmaz ve Aker’in görüntülerinin sızdırılması ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği Polis Başmüfettişi, olay yerine giren ve çevre önlemi alan polislerin ifadesini almaya başladı.

Polis soruşturma dosyasında, olayın nedeni olarak platonik aşk konusunun yer aldığını, maddi konularla ilgili bir bilgi bulunmadığını bildirdi.

 

GÖRÜNTÜLERİ KİM SIZDIRDI?

Başmüfettiş olay yerinde görev alan Beşiktaş İlçe Emniyet, Olay Yeri İnceleme ve Cinayet Büro polislerinin ifadelerini aldıktan sonra, olay yerine giren 112 sağlık ekibinin ifadelerini alacak.

Baş müfettiş bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı geçerek olay yerine giden sağlık ekibinin isim listesini istedi. Sağlık ekibinin ifadelerinin alınmasının ardından Conrad Otel’in görevlilerinin de ifadeye çağrılacağı belirtildi.-

Şu ana kadar ifadeleri alınan polisler görüntünün sızması ile bir ilgilerinin olmadığını, olay yerindeki görevleri dışında bir faaliyetleri olmadığını söyledikleri belirtildi. Başmüfettişin ifade alma dışında soruşturmayı teknik boyutuyla da soruşturduğu, bu kapsamda görüntünün kriminal laboratuvarda incelendiği, görüntü ve ses analizinin yapıldığı, resmi dosyadaki görüntü ile benzerlik olup olmadığı ile ilgili karşılaştırma yapılacağı, tespit edilen sesler ile ifadesi alınan görevlilerin ses karşılaştırmasının da yapılacağı bildirildi. Yapılan ilk incelemede ise görüntünün cep telefonuyla çekildiğine yönelik ipuçlarına da rastlandı.

 

ŞAŞMAZ'IN DAHA ÖNCE OTELE GELDİĞİNE İLİŞKİN BULGU YOK

-Vatan Şaşmaz'ın 21 Ağustos 2017 günü otele geldiği iddiaları ile ilgili polisin inceleme yaptığı, şu ana kadar yapılan kamera incelemesinde Şaşmaz'ın otele geldiğine yönelik bir bulguya ulaşılamadığı belirtildi.

-Aker'in olayda kullandığı Smith Wesson tabancadan 5 merminin ateşlendiği, ateşlenmemiş bir merminin toplu şarjörde olduğu belirlendi. Polis, bu tabancada kurma ya da horozunu geri çekme olayının olmadığını, doğrudan tetiğe basıldığında ateşlenmesi nedeniyle bu tür olaylarda tercih edildiğini belirtti.

-Aker'in iki eli ve tabancayı ateşlediği sağ elindeki eldivende barut izi bulunduğunu, eldiveni neden giydiğine yönelik yorumda bulunmanın güç olduğu belirtildi.

 

FİLİZ AKER'İN ARKADAŞINDAN İDDİA!

Sunucu Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra İntihar eden Filiz Aker’in kuyumcusu ve yakın arkadaşı olan Murat Koç, olayın ardından Aker’in Facebook sayfasındaki yorumların altına “Olayı biliyorum, saptırırlarsa çıkar açıklarım” diye yazmıştı. 

Murat Koç konuya ilişkin olarak Milliyet’e şu açıklamalarda bulundu: “27 yıllık yakinen tanıdığım biridir Filiz. Tüm mesele paraydı. Vatan’ın borsayla ilgilendiği dönemde Filiz de borsaya ciddi yatırımlar yapmış. 5-6 milyon gibi rakamlardan bahsediliyor, Filiz’in tüm malvarlığı bir şekilde elinden alındı. Filiz son yıllarda finansal sıkıntılar yaşıyordu. Kuaföre gidecek, ilacını alacak parası dahi yoktu. Bir aydır da bu otelde kalıyor. Asıl soru bu olmalı; otelin parasını kim ödüyor? Filiz’le Amerika’da görüştüğümüzde de parasal olarak sıkıntılar yaşadığını ve parası olduğunu ama alamadığını dile getiriyordu. Filiz’in Tuzla’daki villasını, Akmerkez ile Ulus’taki rezidanslarını ve iki arabası ile çok sayıda apartman dairesini satıp Vatan’a verdiğini biliyoruz. Daha sonra ise yine Vatan’ın aracılığı Polat Residence’te kendisine bir daire aldığını, yine yaşadığı maddi sıkıtılar nedeniyle Vatan aracılığıyla bu rezidansı yarı fiyatına sattığını kendisinden duymuştuk. Filiz’in Vatan’a aşık olduğu ve bunu da saplantı haline getirdiği iddia ediliyor. Filiz 10 yıldır Amerika’da yaşıyor ve bu süre içerisinde sadece iki defa Türkiye’ye geldi. Bu denli saplantılı olsaydı Türkiye’ye defalarca gelirdi. Şaşmaz ile Filiz arasında bir gönül ilişkisinin olması mümkün değil. Eğer böyle bir şey olsaydı, mutlaka bizimle paylaşırdı. Şunu rahatlıkla diyebilirim, tüm bu olanlar basit gönül ilişkisi değil.”

‘Silah nasıl girdi?’

Geçen cuma akşamı Aker’in kaldığı otelde birlikte yemek yediklerini söyleyen Koç, şöyle devam etti: “Sohbet sırasında Amerika’dan bir günlüğüne erkek arkadaşının geleceğini ve bir gece kalıp geri döneceğini söyledi. Pazar ya da pazartesi günü de yani bu hafta da ağabeyiyle Çeşme’ye tatile gidecekti. Konuşmamız sırasında konu ruhsatlı silahından da açıldı. Silahı aldığı arkadaşını arayıp, silahı satmak istediğini söylemiş. Çünkü sürekli bankanın ya da otelin kasasında tutmaktan sıkılmış. Yanında da taşımıyordu. O silah o odaya nasıl girdi, onu hâlâ anlamış değilim. Bildiğimiz kadarıyla otelde de kasada kalıyordu?”

‘Basit değil’

Yaşanan olayın basit bir cinayet olarak kapatılmaması gerektiğini dile getiren Koç, “İkisinin ölümü de acı. Fakat sadece Filiz suçlanıyor. Eğer iddia edildiği gibi Filiz saplantılı bir âşık ise bunu Vatan yakın çevresine söylemiştir. Peki neden saplantılı âşığının otel odasına bu kadar rahat bir şekilde gitti? Neden otelin lobisinde ya da başka bir yerde oturup konuşmadılar? Filiz iki aya yakındır bu otelde, bu süre içinde Vatan otele hiç geldi mi? Diğer taraftan da Vatan’ın yaşam tarzına ve kazandıklarına bir baksınlar. O zaman bu cinayetin arkasında farklı şeyler olduğu ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

 

VATAN ŞAŞMAZ'IN BEBEĞİNE MEKTUP

Yapımcı Birol Güven Conrad Otel'de cinayete kurban giden Vatan Şaşmaz'ın doğacak çocuğuna bir mektup yazdı.

Güven mektupta şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Şaşmaz Bebek,

Ölenlerin arkasından iyi şeyler söylenir ama senin baban yaşarken de arkasından çok iyi şeyler söylenen özel bir insandı.

Senin baban herkesin neşe kaynağıydı, onun olduğu bir yerde asık yüzlü bir kişi bile olmazdı.

Senin baban sadece çok iyi bir sunucu değil aynı zamanda çok iyi bir oyuncuydu. Baban olmasaydı Çocuklar Duymasın dizisindeki Engin karakteri olmazdı. O kadar güzel oynadı ki rolünü yıllarca dizimizin rengine renk kattı.

Senin baban değerlerine bağlı ve isminin hakkını veren bir vatanseverdi.

Senin babanı herkes çok severdi. O herkesin biricik sevgilisiydi.

Ama maalesef onun için yazılan senaryo çok acıklı bitti.

Babanın 43 yıllık hayatı için söylenecek o kadar çok şey var ki ; yazmakla, anlatmakla bitmez.

Eminim birileri bir gün bunları yazacak hatta belgesellerini çekecek.

Ben bugün, babanı toprağa verdiğimiz şu dakikalarda sana sadece şunu söylemek istiyorum ;

Babanla gurur duy, o her şeyden önce gerçekten çok iyi bir insandı.

Birol Güven

Babanı Çok İyi Tanıyan Birisi"

 

VATAN ŞAŞMAZ'IN CENAZESİNDE BÜYÜK AYIP

Öğle namazından önce dolmaya başlayan cami avlusunda kimi zaman yoğun ve meraklı kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı.
 
Özellikle ünlü oyuncuları yakından görmek isteyen ve tabut başında fotoğraf çekmek isteyen vatandaşlar nedeniyle tartışmalar yaşandı. Meraklı kalabalığın cenazeyi adeta film izler gibi seyrettiği görüldü.

VATAN ŞAŞMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Beşiktaş’ta 5 yıldızlı bir otelde vurularak öldürülen ünlü sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz’ın cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Güzeltepe Birlik Camii'ne getirildi. Camiye çok sayıda ünlü isim akın etti. Caminin avlusu Şaşmaz'ın sevenleriyle dolup taşarken, Vatan Şaşmaz'ın annesi Safiye Şaşmaz ve eşi Yasemin Adalı’nın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Anne Şaşmaz ile Adalı burada bir sandalyede otururken gözyaşlarını tutamadı.
 

Anne Şaşmaz ve Yasemin Adalı taziyeleri kabul ederken ünlü sunucunun sevenleri de tabutu başında dualar ederek gözyaşı döktü.

 
Eşinin yüzüğünü de taktı
 
5 aylık hamile eş Yasemin Şaşmaz'ın eşinin evlilik yüzüğüne de parmağına takması dikkat çekti.
 
Cenaze namazı için Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Ferdi Akarnur, Yusuf Adalı, Metin Uca, Melike Öcalan ve Yaşar Alptekin, İzzet Yıldızhan, Saruhan Ünel ve Tuğba Özay başta olmak üzere çok sayıda ünlü isim ve sevenleri camiye akın etti.
 
“Denilecek bir şey yok sözün bittiği yerdeyiz”
 
Vatan Şaşmaz'ın cenaze törenine katılan set arkadaşı Pınar Altuğ, “Söyleyecek bir şey kalmadı maalesef. En son sette beraberdik. Vatan benim çok eski arkadaşım. Çocuklar Duymasın'dan önce mankenlik zamanlarından. Denilecek bir şey yok sözün bittiği yerdeyiz” diye konuştu.
 
"Çok üzgünüz hepimiz şok olduk”

 
68 DAKİKA BOYUNCA NE KONUŞTULAR?

Otelin güvenlik kameralarına göre Filiz Aker, oteldeki 1130 numaralı odasına saat 17.49’da girdi. Bundan tam 3 dakika sonra ise saatler 17.52’yi gösterdiğinde ise Şaşmaz odanın bulunduğu koridorda gözüktü. Kapıyı çalmadan önce telefondan mesaj attığı fark edilen Şaşmaz, odadan içeriye girdi. Polis bilgi notunda olayın mağduru olarak görülen Şaşmaz sırt bölgesine isabet eden 4 kurşunla hayatını kaybetti. Polis kayıtlarında “şüpheli-müntehire” olarak belirtilen Filiz Aker’in ise sağ kulak üstünden başına giren bir kurşunla hayatını kaybettiği belirtildi. Şaşmaz’ın odadan çıkmak isterken sırtına isabet eden ilk kurşunun ardından yere düştüğü, Aker’in ise yere düşen sunucuya 3 kurşun daha sıktıktan sonra kendini vurduğu belirlendi. Olay polis kayıtlarına “Faili belli, tabanca ile öldürme ve intihar” olarak geçti. Emniyet bilgi formatında olay saati 19.00, olay bildirim saati ise 19.47 olarak belirtildi. Bu arada geçen süre toplam 68 dakika… Vatan Şaşmaz'ın bu kadar süre Filiz Aker ile ne konuştuğu ise belki de hiç ortaya çıkmayacak bir sır olarak kalacak.

Polis, cesetler üzerinde yaptığı incelemede, Vatan Şaşmaz’ın yerde yatma şeklinden, Şaşmaz’ın Aker’le konuştuğunu, konuşmadan sonra kapıla yöneldiğini, yürüyerek kapıya yöneldiğinde ilk kurşunu sırtından yediğini belirledi. Diğer 3 kurşunu ise Aker’in Şaşmaz’ın yanına iyice yaklaşarak ateşlediği belirlendi. Daha sonra Aker’in yatağa oturduğu ve sağ kulak üzerine tek el ateş açtığı belirlendi. Aker’in cesedi tavana bakar şekilde bulundu. Tabanca da sağ elindeydi. Şaşmaz ve Aker’in kıyafetleri de üzerindeydi.
 
-Diğer 3 atışın yakın mesafeden yapıldığı tespit edildi. Filiz Aker’in elinde bulunan Smith Wesson toplu tabancanın olayda kullanıldığı tespit edildi. Silahın Filiz Aker’in üzerine "Bulundurma" ruhsatlı olduğu belirlendi. Akar, silahının ruhsatını geçen yıl almış. Adres olarak ablasının Şişli'deki evini göstermiş. 
 
 
ELDİVENİN SIRRI NE? 
 
-Polisin olay yerinde çektiği fotoğraflarda  önemli bir detay var. Yatakta kanlar içinde yatan Filiz Aker'in sağ elinde bir eldiven görülüyor. Bu ayrıntı, Aker'in cinayeti bir tartışma sonrası değil planlayarak işlediğinin göstergesi olarak nitelendiriliyor. Polise göre Aker, Vatan Şaşmaz'ı vurduktan sonra yatağa oturdu ve kendi sağ kulağının üzerine tek el ateş ederek yaşamına son verdi. Aker'in cesedi yatakta tavana bakar halde bulundu. Şaşmaz'ın cansız bedeni ise kapıya yönelmiş halde, yüz üstü yatarken bulunmuştu. 

 

FİLİZ AKER MEZAR YAPTIRMIŞ

Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Cenazeyi alanlar arasında bulunan yeğen Gürbüz Acar, "Ne diyebilirim. 1 ay önce mezar yeri yaptırmış. Öleceğim demiş. Ben 2 senedir görmüyordum. Kuzenim anlatıyor, oradalarmış. Allah ile onların arasındaki bir şey. Sadece onu çok sevdiğini, evini satacağını her yerde onu gördüğünü söylüyordu." diye konuştu.

Gazete Habertürk yazarı Esin Övet, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, Aker'i tanıyanlarla yaptığı görüşmede, Aker'in 1 ay önce kendisi için mezar aldığını ve olayı planladığını belirttiklerini aktardı.

Esin Övet'in açıklamaları şu şekilde;

Vatan herkesin sevdiği iyi bir insandı. Biraz önce kadını çok iyi tanıyan insanlarla konuştum. Bir ay önce mezarını aldığını bana söylediler. Bunu planladığını, artık bundan dönüş olmadığına dair söylemler ve ifadelerde bulunmuş ama yakınları böyle bir şey yapacağını konduramamış. Hatta Yalova'da yaşayan yeğeni "Vatan Şaşmaz Öldürüldü" haberini duyduğu anda ilk teyzesi gelmiş aklına. "Eyvah" demiş; "Bu işte teyzemin bir parmağı olabilir mi?" İki üç dakika sonra televizyonda teyzesinin adını duymuş.

Aslında çevresindeki herkes Vatan'a inanılmaz takık olduğunu, saplantılı olduğunu, Vatan'dan başka kimseyi düşünmediğini, Türkiye'ye de hep Vatan için geldiğini anlatıyor.

TALAT BULUT ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Talat Bulut, Vatan Şaşmaz cinayetinin ardından sosyal medyada yapılan çözümlemeler, varsayımlar ve dedikodulara isyan etti. Ünlü oyuncu herkesi biraz olsun susmaya çağırdı:

“Kendi dilini anlamada 65 ülke arasında 45’inci olan bizler, duyduklarına inanmada ve değerlendirmede herhalde dünya birincisi olacağız. Son cinayette sosyal medyaya bakıyorsunuz. Bilim, edebiyat, kültür, sosyolojik değerlendirmeler, kriminal çözümlemeler, analiz becerisi, her zaman olduğu gibi kadın erkek cinsiyeti üzerinden yorumlar… Gerçek küçük bir aralıkta saklıdır. Yanılgılarınızsa ucu bucağı yok. Biraz susmayı deneseniz. Bu konuda dünya sonuncusu olabiliriz. Benim açımdan hiçbir sorun yok. Sizin açınızdan da olmasın.

VATAN ŞAŞMAZ NASIL ÖLDÜ?

İddiaya göre, Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker odada tartışmaya başladıktan sonra Filiz Aker, kaçmaya çalışan Vatan Şaşmaz'a arkasından 3-4 el ateş ederek öldürdü. Daha sonra da silahı kafasına doğrultarak tetiği çekti ve intihar etti.

Silah sesini duyan otel personeli odanın kapısını kırarak içeri girdi ve korkunç manzara ile karşılaştı.

 Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipler sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri de olay yerine çağrıldı. Ekiplerin cesetler üzerindeki incelemesi sürüyor. Ölü bulunanların ateşli silahla vurulduğu belirlendi.

Beşiktaş'ta bir otel odasında sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz'ı öldüren 80’li yılların ünlü manken ve oyuncusu olan Filiz Aker’in 2 yıl önce de intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Aker’in yakın arkadaşı eski magazin gazetecisi Nurcan Sabur, “2 yıl önce hap için intihar girişiminde bulundu. Bazı sıkıntıları vardı” dedi.

Yakın çevresine Şaşmaz’a karşı 10 yıldır saplantılı aşk beslediğini söyleyen Aker’in “Ona 3-4 trilyon (milyon) harcadım, kimseye bırakmam. Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm” dediği iddia edildi.

 

FİLİZ AKER KİMDİR?

Filiz Aker hakkında internet üzerinden yapılan araştırmalarda çok fazla bilgi bulunmuyor. Cumhuriyet Gazetesi’nin 1990 yılında yaptığı bir habere göre manken Filiz Aker kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmış. Aynı zamanda Filiz Aker’in İnsan Avcıları, Alman Avrat 40 Bin Mark, Sürgün, Kurtlar Geceyi Sever, Vahşi ve Güzel adlı filmlerde boy gösterdiği görülüyor.

Vatan Şaşmaz ile cesedi bulunan Filiz Aker'in yaklaşık bir aydır otelde kaldığı belirtildi.

Aşağıdaki fotoğrafta, Filiz Aker'in katıldığı bir davette Vatan Şaşmaz'la bu pozu verdiği öğrenildi. Filiz Aker burada Vatan Şaşmaz'ın sağında bulunuyor.

İddialara göre İranlı zengin bir sevgiliyle beraber olduktan sonra oyunculuğu bırakıp 20 yıl önce ABD’ye yerleşen Aker, ticaretle uğraşmaya başladı.  ABD'de Miami’de oturan Aker’in geçmişte, bir dönemin ünlü sendikacısı Şemsi Denizer'le de aşk yaşadığı iddia edildi. Denizer, 1999 yılında eski koruması tarafından öldürülmüştü. Filiz Aker, 1990 yılında assolist ablası Eda Eren ile birlikte, eski OHAL valilerinden Hayri Kozakçıoğlu’nun lüks dairesinde kiracı olarak kalmış. O dönem magazin basını kiracıyla ev sahibi arasında bir aşk hikayesinin olduğunu iddia etmiş. Aker’in ailesi Türkiye’deydi. Ablası eski assolist Eda Eren'di. Eren'in kızı Dora dünkü dehşet sonrası ablasının Vatan Şaşmaz'a platonik aşık olduğunu söyledi. Filiz Aker, Polat Residance’daki yangın sonrası dairesini kiraya vermiş. Aker, İstanbul’a geldiğinde Conrad Otel’de kalıyormuş. Aker'in geçmişte 2 filmde oynadığı ve 1 aydır İstanbul'da olduğu belirtiliyor. Aker, 1991 yılında bir dizide de rol almış.

Beşiktaş'ta bir otel odasında sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz'ı öldüren 80’li yılların ünlü manken ve oyuncusu olan Filiz Aker’in 2 yıl önce de intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Aker’in yakın arkadaşı eski magazin gazetecisi Nurcan Sabur, “2 yıl önce hap için intihar girişiminde bulundu. Bazı sıkıntıları vardı” dedi.

Yakın çevresine Şaşmaz’a karşı 10 yıldır saplantılı aşk beslediğini söyleyen Aker’in “Ona 3-4 trilyon (milyon) harcadım, kimseye bırakmam. Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm” dediği iddia edildi.

 

VATAN ŞAŞMAZ’IN DAYISINDAN AÇIKLAMA

Adli Tıp Kurumu'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Şaşmaz'ın dayısı Mete Yılmaz, "Bir algı operasyonu yapılıyor. Biz bu yüzden buradayız. Şu an üzüntülüyüz. Kaybımız çok büyük. Geleceğin Halit Kıvanç'ını kaybettik. Bu yüzden sizden kaçıyoruz. Anlayın bizi. Fazla konuya girmek istemiyoruz. Vatan pırlantı gibi bir çocuktu. Kendi elleriyle kazıdığı şu mesleği, büyük duayeni olmak için inanarak yapan bir çocuktu. Olacak şey değil. İnanamadık biz de. Bizim elimizde büyüdü. Hayat dolu bir çocuktu. Çok samimi duygusal iyi niyetli bir çocuktu. Karıncayı bile ezmeyen çocuktu. İddialarla ilgili bir şey söylemiyoruz. Basın aşırı derecede çarptıttı. Gerçek ortaya çıktı. Vatan öyle birisi değil. Diğer tarafın yeğeni de kendi teyzesi hakkında yorum yaptı. O'na da teşekkür ediyoruz. Vatan'ın nasıl biri olduğu ortaya çıktı. Daha da çıkacak. Tuzağa düşürülmüş bir durum" diye konuştu.

"ANNESİ SABAH 5'E KADAR BİLMİYORDU"

Şaşmaz'ın kuzeni Seher Saydan ise "Acımız çok büyük. Beklemediğimiz bir şeydi. Hala şoktayım. Anlatamıyorum. Allah kimseye yaşatmasın" dedi. Şaşmaz'ın eniştesi Nurettin Oduncu ise "35 senedir damatlarıyım. En ufak bir kırgınlık hissettirmedi. Eşine deli gibi aşıktı. Gece yola çıktık. Annesi ve dedesiyle. Annesi sabah 5'e kadar bilmiyordu. Yaşadığımız stresi siz düşünün" şeklinde konuştu.

 

VATAN ŞAŞMAZ’IN ARKADAŞINDAN AÇIKLAMA

Vatan Şaşmaz ile birlikte bir zamanların fenomen programı 'Sabah Keyfi'ni birlikte sunduğu arkadaşı Melike Öcalan CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Melike Öcalan şu ifadeleri kullandı; 'Yanlış bilgi aktarmak istemiyorum. Çok küçük yaşta birlikte çalışmaya başladık. 16-17 yaşındaydık. Çok konuşmak istemiyorum hepimizin başı sağolsun.'

Öcalan kendisine Filiz Aker ile yöneltilen soruya şöyle yanıt verdi; "Ne Vatan'dan biliyorum ne de kendisini tanıyorum. Vatan evci biri, eşi de bebek bekliyor.

Öcalan, "Bazı şeyler göründüğü gibi olmayabilir. Sadece Vatan'ı bilirim, işinde gücünde biriydi." dedi.