29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Burs başvurusu yapanlara müjde

2017 yılı itibariyle Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yapılan burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna beklenen yanıt geldi.

11 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Burs başvurusu yapanlara müjde

2017 2018 öğretim dönemi Vakıflar Genel Müdürlüğü Yüksek öğrenim Burs başvuru sonuçları merakla bekleniyor. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları için nefesler tutuldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun gerçekleştirdiği değerlendirmenin ardından burstan faydalanamayan öğrenciler, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs sonuçları için detayları sorguluyor. Peki, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine verilen burs için 2017-2018 eğitim dönemi başvuruları sona ermişti. Başvuruların sona ermesinin ardından değerlendirme süreci de KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından başladı. VGM burs sonuçları için bekleyişte olan öğrenciler merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor.



VGM BURS SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

VGM burs sonuçlarının Aralık ayı sonunda veya Ocak ayının başında açıklanacağı tahmin ediliyor. VGM burs sonuçları açıklandıktan sonra www.vgm.gov.tr adresi üzerinden öğrenciler sonuçları görüntüleyebilecekler.

VGM burs sonuçları ile ilgili açıklama yayınlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada "Ortaöğrenim burs başvuru değerlendirmeleri başlamış olup yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmeleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlayacak ve her iki eğitim yardımı için mümkün olan kısa sürede değerlendirmeler tamamlanacaktır." ifadelerini kullandı.

VGM burs sonuçlarının Aralık ayı sonunda veya Ocak ayının başında açıklanacağı tahmin ediliyor. VGM burs sonuçları açıklandıktan sonra www.vgm.gov.tr adresi üzerinden öğrenciler sonuçları görüntüleyebilecekler.

VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

2017 – 2018 öğretim dönemi için Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu Başvuru Formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda açıklanmıştır. Yükseköğrenim Bursu Başvuru formunu doldurabilmek için öncelikle forma giriş yapılmalıdır. Yükseköğrenim Burs Başvurusu Giriş Ekranı aşağıdaki gibidir.



Giriş Ekranında "Ad", "Soyad", "Doğum Tarihi", "Baba Adı", "T.C. Kimlik Numarası", "Nüfus Cüzdanı Seri – No" alanları ile "Güvenlik Kodu" alanı yer almaktadır. Bu alanları doldururken dikkat edilmesi gerekenler :

1- Bu alanlara girilen nüfus bilgileri öğrencinin nüfus cüzdanındaki bilgiler ile aynı olmalıdır. Aksi takdirde sistem uyarı vererek, yanlış giriş yapılan alana sizi yönlendirecektir. Özellikle isim bilgisi girilen alanlarda isim yazıldıktan sonra boşluk bırakılmamaya dikkat edilmelidir.

2- Giriş Ekranındaki tüm alanlarda büyük/küçük harf duyarlılığı yoktur.

3- Doğum Tarihi alanı iki farklı şekilde doldurulabilir. - ggaayyyy, gg.aa.yyyy, gg/aa/yyyy olacak şekilde gün, ay ve yıl arasına herhangi bir şey yazılmadan giriş yapılabileceği gibi gün, ay, yıl arasına nokta (.) ya da eğik çizgi (/) eklenerek giriş yapılabilir, - doğum tarihi alanının yanında yer alan takvime tıklanarak doğum tarihi seçilebilir.

4- Güvenlik Kodu alanı ekranda görüldüğü şekilde yazılmalıdır. Okunamayan ya da yanlış girilen güvenlik kodu için güvenlik kodu yenilenebilir.
2015 VGM burs başvuru formu

Yükseköğrenim Bursu Başvuru Formu beş bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler,

1. Öğrencinin Nüfus Bilgileri

2. Öğrencinin Aile Bilgileri

3. Öğrencinin Okul Bilgileri

4. Öğrencinin Başvuru, İkamet ve İletişim Bilgileri

5. Başvuru Onay’dır.