28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

10. Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşuşu

10.

9.09.2018 - 16:48
Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşuşu

- Yarışmada erkeklerde Etiyopyalı Getaye Gelaw, kadınlarda Özlem Kaya birinci oldu


BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve merkez Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşuşu yapıldı.

Balıkesir Atatürk Stadı'ndan startı verilen 12 kilometrelik koşuya 550 atlet katıldı. Yarışma sonucunda erkeklerde Etiyopyalı Getaye Gelaw birinci, aynı ülkeden Fetene Alemu Regasa ikinci, Cihat Ulus da üçüncü oldu. Kadınlarda ise Özlem Kaya birinciliği, Ümmü Kiraz ikinciliği, Yayla Kılıç da üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye giren sporculara Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Adil Çelik, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul tarafından ödülleri verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, törende yaptığı konuşmada, efsanelerin sağlığında anılmasının önemli olduğunu belirterek, İsmail Akçay'ın çok büyük bir değer olduğunu söyledi.

Kafaoğlu, yarışmaya bu sene ilginin daha fazla olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İsmail Akçay 1972 yılında asrın atleti seçilmiş. Henüz olimpiyatlarda, maratonlarda onun yaptığı dereceyi yapan bir sporcu yok. Büyük bir başarı bu. Bu değerlere sahip çıkarak gençlerimiz için idol oluşturmaya çalışıyoruz. Spora ve sporcuya değer veriyoruz. Gençlerimiz sporun bir branşıyla ilgilenerek kötü alışkanlıklardan uzak dursun istiyoruz. Geleceğin İsmail Akçaylarını yetiştirmek istiyoruz. Bu organizasyonlar bunun için önemli."

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da gelecek senelerde daha iyi organizasyonlarla İsmail Akçay Yol Koşusu'nu devam ettirmeyi düşündüklerini belirtti.