29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Marmaris'te deniz yaklaşık 5 metre çekildi

Marmaris'te deniz yaklaşık 5 metre çekildi - MSKÜ Öğretim Üyesi Doç.

11.02.2019 - 14:47
Dr. Mustafa Bahadır Önsoy: - "Deniz çekilmesi, fırtına sonrası yaşanan gelgitle ilgili. Normal bir doğa olayı. Çok uzun sürecek bir durum değil"

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde deniz yaklaşık 5 metre çekildi.

İlçenin Uzunyalı ve İçmeler plajları ile Adaköy Mahallesi Aktaş mevkisinde, denizin yaklaşık 5 metre çekilmesine bağlı olarak adacıklar oluştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bahadır Önsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarındaki çekilmeyi gelgit olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Bazı bölgelerde denizde çekilme olurken aynı anda diğer bölgelerde yükselme yaşandığına dikkati çeken Önsoy, şöyle konuştu:

"Marmaris'teki deniz çekilmesi depremle ilgili değil. Doğal olarak da endişe edilecek bir durum yok. Normal bir doğa olayı. Çok uzun sürecek bir durum değil. Gelgit olayı, ay ve güneşin dünya üzerindeki çekim kuvvetinden kaynaklanıyor. Kış mevsiminde dünya, güneşe en yakın konumda bulunuyor. Bununla birlikte fırtına gibi doğa olayları da gelgit etkisini artırıyor. Marmaris'teki deniz çekilmesi, fırtına sonrası yaşanan gelgitle ilgili. Birkaç gün içinde normale dönecektir."

Muhabir : Sabri Kesen
Yayınlayan : Esra Altınmakas