30 Mart 2024 Cumartesi / 21 Ramazan 1445

Muş’ta terör operasyonları: 70 gözaltı

- Kentte terör örgütü PKK/KCK ile FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli gözaltına alındıMUŞ (AA) - Muş'ta, terör örgütü PKK/KCK ve FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda 70 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

12.04.2019 - 18:05

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, 28 Mart-11 Nisan tarihleri arasında terör örgütü PKK/KCK ile FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çalışmalar sonucu gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve yataklık eden 31, terör örgütü propagandası yapan 37, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden bir kişi ile FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olan bir kişiden oluşan 70 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem başlatılmıştır."

Operasyonlarda 3 ruhsatsız tabanca, 3 tabanca şarjörü, 64 tabanca fişeği, iki kurusıkı tabanca, 5 ruhsatsız av tüfeği, 44 av tüfeği fişeği ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, vatandaşın huzur ve güvenliği için terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Muhabir : İbrahim Yaldız
Yayınlayan : Murat Aslan