29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Tekirdağ'da engelli gençlerin "askerlik" sevinci

Tekirdağ'da engelli gençlerin "askerlik" sevinci - Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığında 29 engelli, bir günlüğüne "askerlik" heyecanı yaşadıTEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, 29 engelli genç "Engelliler Haftası" dolayısıyla temsili olarak "askerlik" yaparak terhis belgesi almanın heyecanını yaşadı.

16.05.2019 - 17:27

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığında temsili olarak bir günlük askerlik yapan engelli gençler için yemin töreni düzenlendi.

Kışlaya temsili askerlik görevlerini yerine getirmek için gelen 29 gence kamuflajları giydirildi daha sonra yanaşık düzen ve piyade tüfeği eğitimi verildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, törende yaptığı konuşmada, silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların temsili askerlik hakkını yerine getirmelerini sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Vatan hizmetinin her Türk'ün hakkı olduğunu belirten Karakaş, "Askerlik Türk milleti için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu bir ömür boyu yaşamaktadır. Bugün burada Jandarma Genel Komutanlığı saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için aramıza katılan engelli evlatlarımız heyecan ve coşku ile üniformalarını giymiştir. Karşınızda onur ve gururla durmaktadırlar." dedi.

Refakatçi askerlerin yardımıyla silahlarını tutarak ant içen engelli gençler terhis belgelerini protokol üyelerinden aldı.

Etkinlik, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından düzenlenen geçit töreniyle tamamlandı.

Geçit töreninden sonra engelli askerler, aileleri ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.