Tüm Yazarlar
Ufuk Ulutaş Yazıları
Sadece Reyhanlı’yı konuşabilmek
Ufuk Ulutaş
Reyhanlı saldırısı amacı ve failleri açısından oldukça net bir saldırıdır. Uluslararası camiada Esedli-Esedsiz çözüm tartışmalarının yaşandığı şu günlerde “benden kolay vazgeçemezsiniz” mesajını bölgesel uzantılarını kullanarak ve alışık olduğu yöntem ile veren Baas rejimi ateşi Türkiye topraklarına taşımaya çalışıyor.
Siyonizm ve antisemitizm üzerine...
Ufuk Ulutaş
Antisiyonizm ile antisemitizm arasında oldukça belirgin bir çizgi olmasına rağmen, İsrail yanlısı çevrelerde antisemitizmin tanımını antisiyonizmi de içine alacak şekilde tahrif etme eğilimi vardır. Bazı antisiyonistlerin aynı zamanda antisemitik olması bu gerçeği değiştirmez. Zira Evanjelistler gibi antisemitik Siyonistler olduğu gibi, Satmar ve Neturei Karta gibi antisiyonist Yahudiler de vardır.
Şam-Tel Aviv değişime direnme ekseni
Ufuk Ulutaş
Yeni oluşum Suriye’de oluşturulabilecek en geniş çatılardan birisi olarak, uluslararası camianın pasifliğine bahane yaptığı temsil ve içeriyle bağlantı gerekçelerini de ortadan kaldırmıştır. Ortaya çıkan tablo Türkiye için de olumsuz değildir.
Suriye ile yarınımız...
Ufuk Ulutaş
Bu süreçte ‘savaş’ kelimesini sadece “savaşa hayır” diyenlerin kullandığını hatırlatmakta fayda var. Gerçekten savaş isteyen bir ülke, 6 ay boyunca Suriye ile, 13 ay boyunca da uluslararası camiayla birlikte aktif diplomasi yürütmezdi.
Nasıl ‘Ortadoğu uzmanı’ olunur?
Ufuk Ulutaş
Doğru ile yanlışı ayırt etmek, Ortadoğu’dan uzun yıllar boyunca ayrı tutulmuş Türk halkına düşmektedir. Unutulmamalıdır ki yarım doktor candan, yarım ‘Ortadoğu uzmanı’ ise izandan eder.