2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

'Hayır' videosu çeken Ali Gül, 'Darbe' destekçisi çıktı

Hayır videosu çekip sosyal medyada 'Güçlü Meclis' istediğini vurgulayan Ali Gül'ün, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sahte hesabı üzerinden destek verdiği de ortaya çıktı.

21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Hayır' videosu çeken Ali Gül, 'Darbe' destekçisi çıktı

Gül'ün çektiği 'Hayır' propagandası kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Bunun nedeni videodan ziyade videoyu paylaşan kişinin olmasıydı.

Videoyu paylaşan Ali Gül, 15 Temmuz ihanet gecesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalandığı sırada Twitter'da kullandığı 'felix dzerjinski' isimli sahte hesaptan darbecilere destek olmuş, 'Çok açık bir şey söyleyeyim. bu iş olmazsa hepinizin hayatı bitti. ona göre davranın. İnsanları meydanlara davet etti. arayın evlerde tutun. nolur arayın akpli akrabalarınızı. Atatürkçüleri yanına almak için cemaatçiler yapıyor diyorlar' paylaşımlarında bulunmuştu.

PROPAGANDA SONRASI TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Gül'ün, propaganda amaçlı çektiği video kısa sürede FETÖ'cüler tarafından paylaşılıp yayılınca sahte hesabından tebrikleri kabul etti.

PROPAGANDAYI YAPTI HESABI KAPATTI

Gül, darbeye destek verdiği ve propaganda videosunu paylaştığı hesabı tebrikleri kabulünün ardından kapattı.

İSLAMA KİN KUSTU

Gül ayrıca bir paylaşımında da 'Kürt öğrenci Türk öğrenci gibi ayrımlar insanlığa sığmaz. orada biri öldürülmüş. müslüman mı yoksa ateist mi ilk bu öğrenilmeli. Müslümansa sıkıntı yok, ateistse Kuran yakarak olayı protesto edeceğim' ifadelerini kullanarak dinimize kin kusmuştu.

KİRLİ ALGI OPERASYONU

Sahte twitter hesabı üzerinden islama ve dinimize hakaretler içeren paylaşımlarının ardından emniyet güçlerince gözaltına alınan Gül, hakaret ve provokasyon içerikli tweetlerini görmezden gelerek 'Hayır dediğim için tutuklanacağım' algısı oluşturmaya çalıştı.