Tüm Yazarlar
Ali Kemal Özcan Yazıları
16 Nisan’ın hikâyesi
Ali Kemal Özcan
12 Mart Muhtırası’nı Demirel’e haber etmeyen ve başında ‘milli’ yazan devletin istihbarat teşkilatının müsteşarı generalin “ben MİT müsteşarlığı değil, CIA’nın şube müdürlüğünü yaptım” itirafı aslında 16 Nisan referandumunun en özlü hikâyesinin el kitabı gibidir. 16 Temmuz sabahına kadar Bakırköy’de bir “ikinci” hayırlı sonuç bekleyen ve CHP’nin başına bir uçkur-takip kasetiyle getirilen Kılıçdaroğlu liderliği altındaki siyasi elitin, tarihî mezarlığa taşınmasının en sarih-izahlı “kulanım kılavuzu”dur bu 16 Nisan’ın hikâyesi...
‘Neo-Ergenekon’un hedefi çözüm süreci
Ali Kemal Özcan
Uluslararası ‘Neo-Ergenekon’un hangi ‘kanal’lardan daldığını bilen Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin Alevi sosyolojik dinamiğinin hassasiyetlerine ve Öcalan’ın İmralı görüşmelerinin ‘ruhu’na yeniden bakarak Çözüm Süreci’ne yüklenmesi gerekmektedir.
Milliyetçilikte iki 'yabancı'
Ali Kemal Özcan
Saygı-hizmet-adalet kurumu olmuş bir Türkiye Cumhuriyeti devletinin yurttaşı, bireyi, insanı olmak; hangi etnisitenin, hangi cinsin, hangi dinin veya mezhebin, veya hiçbirine mensup olmayan birinin hangi hakkını dışarıda bırakır?
Bir ‘özeleştiri’ olarak silah bırakma
Ali Kemal Özcan
Türk ve Kürt milliyetçiğini kıştırtarak biryerlere varabileceklerini düşünenlerin en “sonuç-alıcı” buldukları memba, “Apo ne karşılığında örgütüne silah bıraktırıyor?” sorusudur. MHP yöneticileri ve CHP “ulusalcı”ları açık “cephe”den Türkçe dilimizin sınırlarını da zorlayarak yüklenirken, PKK şemsiyesi “gölgelik”lerindeki Kürt milliyetçiliği fısıltı ve “severken vur” yöntemiyle sonuç almaya çalışıyor.