Tüm Yazarlar
Can Acun Yazıları
Kuzey Suriye’de PYD Kuşağı
Can Acun
Suriye devrimi 4 yılı geride bırakırken, son dönemde Kuzey Suriye cephe hattında oyun kurucu aktörlerin yeni hamleler yaptığı görülmektedir. Bir yandan muhalifler Esed rejimine karşı İdlib ve Halep’te önemli kazanımlar elde ederken buna paralel PYD ve IŞİD arasında Kobani sonrası dönemde çatışmalar tekrardan yoğunlaşmaya başlamış, PYD ABD ve Esed rejimiyle kurulan ilişki ağı ise IŞİD’e karşı mücadele parantezine alınmaya çalışılan yardımlarla çok daha net bir şekilde tezahür etmiştir.
Tel Abyad’ta Arap ve Türkmenler neden tehcir ediliyor?
Can Acun
Suriye’de politik hedeflerin gerçekleştirilmesi adına şöyle bir döngü kurulmuş durumda: Önce IŞİD muhaliflerin kontrolünde olan bir bölgeye saldırıp ele geçiriyor, ardından ABD meşru bir hedef olarak IŞİD’i bombalıyor, yumuşatılan bölgeye ardından YPG güçleri girerek burada kontrolü sağlıyor.
İhvan ve Devrimci Gençliğin fülul ile imtihanı
Can Acun
Darbe her geçen gün faşizan yüzünü gösterirken, İhvan ve Devrimci Gençlik Hareketleri geçmişi kenara koyup darbeye karşı birlikte hareket etmelidirler. Her iki tarafın da faşist rejimi ve aktörlerini daha iyi tanımaları ve siyaseten önemli bir tecrübe kazanmaları maslahatlarınadır.