Tüm Yazarlar
Murat Çiçek Yazıları
‘Öğretmen oldum ben’
Murat Çiçek
Bugün Türkiye kamuoyunda ortalama hangi vatandaşa sorarsanız sorun, PKK/KCK/TAK/PYD ayırımı yapmaksızın hepsinin aynı terör örgütünün uzuvları olduğunu sizlere açıkça ifade eder ve argümanları ile ispat eder. Hal böyle iken ABD başta olmak üzere bu tür suni ayırımlara giren, gözümüzün içine baka baka PKK terörünü destekleyen, ağır silahlarla terörü besleyen Batı dünyası, büyük insanlık krizlerine doğru hızla yol alıyor.
PKK egemenlik, Kürtler demokrasi istiyor
Murat Çiçek
Toplum vicdanı da net bir şekilde biliyor ki ülkede hem yasal hem de toplumsal meşruiyet kazanmış, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan Çözüm sürecini PKK bitirdi. çözüm sürecini akamete uğratmakla yetinmeyen PKK, 7 Haziran seçimlerinden bu yana HDP ile birlikte toplumda yaygın olarak kabul gören adıyla “Hendek Siyaseti” güderek Kürt meselesinin çözümüne dair toplumsal, siyasal tüm zeminleri kökten yok etmek için büyük uğraşlar veriyor. Seçimden bu yana içi boşaltılmış, figüranlaştırılmış HDP siyaseti ise son günlerde PKK ile arasında bulunan sembolik mesafeyi de iyice kapattı ve toplum düşmanı bir tutumda netleşti.
Seçilmiş Cumhurbaşkanı konuşur mu?
Murat Çiçek
Doğrudan halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanının mevcut yetkilerini sınırsızca kullanmak isteyeceğine ve seçim boyunca halkına anlattığı konularda siyaset üreteceğine dair tahminde bulunmak zor değil. Halk seçimiyle birlikte suya sabuna dokunmayan, mevcut ideolojik devlet düzeninin bekçisi konumunda olup, ülkesine ve halkına dair söyleyecek hiçbir sözü olmayan Cumhurbaşkanlığı sistemi artık tarihe karışmıştır.
Türkiye’nin Kobani politikası
Murat Çiçek
Türkiye Kobani meselesinde de insani ve vicdani tutumunu muhafaza etti. Türkiye, Irak Kürdistan’ı ile ilişkilerini normalleştirip dostane bir politika yürütürken, Türkiye’nin Suriye Kürtlerine düşmanlık ettiği propagandaları anlamsız, tutarsız ve haksızlık olur.
Barışın ecelini bekleyenler...
Murat Çiçek
Her fırsatta sürecin zorluğuna, uzun ve meşakkatli bir yol olduğuna vurguda bulunuyoruz. Zorluklardan kasıt, elbette iç içe geçmiş girift sorunlar ve en önemlisi barış karşıtı güçlerin müdahale olasılığıdır. Tüm bu olasılıkları bilen herkesin, böylesi olaylarda sürecin ecelini tartışıp, savaş çığırtkanlığına başlaması ise ayrı bir sorun.