Tüm Yazarlar
Ömer Ekrem Keçeci Yazıları
Windsor çerçevesi ve olası Biden etkisi
Ömer Ekrem Keçeci
Anlaşmadaki önemli değişiklikler arasında, İngiltere'den Kuzey İrlanda'ya giden mallar için yeşil bir şerit ve AB'ye taşınacak mallar için ayrı bir kırmızı şerit oluşturulması ve Kuzey İrlanda meclisinin yeni AB kurallarına itiraz etmesine izin verecek bir 'Stormont freni' husule getirilmesi yer alıyor.
İsrail'de en ‘radikal' hükümet ne kadar ayakta kalır?
Ömer Ekrem Keçeci
İsrail tarihinin en "radikal" hükümetinin dünya kamuoyunda endişelere yol açmasının temel nedeni Itamar Ben Gvir ve Bezalel Smotrich'in koalisyona dahil olması. Ayrıca İsrail'de koalisyonu oluşturan partiler "sağ parti" sınıfında buluşsa da ters düştükleri hususlar oldukça fazla.
Brexit'ten Bregret'e: İngilizler pişman oluyor
Ömer Ekrem Keçeci
Boris Johnson 2020'de AB ile daha fazla iş yapılacağını söylemişti lakin bu gerçekleşmediği gibi aradaki ticaret de yüzde 20 civarında düştü. Dahası 2022 Mart'ında yayınlanan bir rapora göre Brexit neticesi Birleşik Krallık'ın ticaret yoğunluğunun da yüzde 15 oranında düştüğü saptandı.
Çin'in İngiltere'deki nüfuz alanı genişliyor
Ömer Ekrem Keçeci
Ekonomiden teknolojiye birçok alanda Birleşik Krallık'ta Çin'in nüfuz alanı genişliyor. Bu sürece kurumsal bir altyapı eşlik ediyor. Nitekim Çin'in artan nüfuzu hükümetlerin kabiliyetini de aşmış görünüyor.