2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

2020 LGS sonuçları açıklandı! MEB giriş ile LGS sonuç sorgulama sayfası

LGS 2020 sonuçları için beklenen tarih geldi. Sabah saatlerinde yapılan son dakika duyuru ile LGS 2020 sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce belirtilen 16 Temmuz tarihinin gelmesiyle birlikte bu sabah saatlerinden itibaren MEB gov tr LGS sonuç sorgulamaları da hız kazandı. Milyonlarca öğrenci, LGS 2020 sonuçları için MEB gov tr LGS sonuç sorgulama sayfası üzerinden sorgulama yapabilecek. MEB giriş ile LGS sonuç sorgulama sayfası haberimizde...

16 Temmuz 2020 Perşembe 09:50 - Güncelleme:
2020 LGS sonuçları açıklandı! MEB giriş ile LGS sonuç sorgulama sayfası

LGS 2020 sonuçları son dakika açıklandı. LGS'ye giren adaylar MEB LGS sonuç sorgulama sayfasına yoğun bir şekilde giriş yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca 20 Haziran'da yapılan LGS 2020 merkezi sınavın sonuçları meb.gov.tr adresinden açıklandı. Adaylar sorgulama işlemlerini yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen tarihlerde tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, 'Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu’nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek.’ dedi.  İşte MEB gov tr tarafından yapılan LGS 2020 sonuçları ve son dakika gelişmeleri…

LGS 2020 sonuçları sorgulama işlemi, MEB internet adresi üzerinden yapılacak. Sonuçlarının açıklandığının MEB tarafından duyurulmasıyla birlikte aşağıdaki bağlantı üzerinden sorgulama yapılacak.

MEB GOV TR LGS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ!

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 16 Temmuz'da açıklanacağı duyurulan sonuçlar ve tercih kılavuzu az önce erişime açıldı. MEB internet sitesinde sorgulanana sonuçların ardından gözler LGS tercihlerine çevrildi. Tercihler LGS 2020 sonuçlarının açıklanmasından sonra yapılabiliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

Son dakika... LGS yerleştirme kılavuzu 2020 yayımlandı!

BAKAN SELÇUK'TAN LGS AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda hiçbir soru iptalinin olmadığını bildirdi.

Selçuk, yazılı açıklamasında, LGS kapsamındaki merkezi sınav uygulamasının, 20 Haziran'da başarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. İki oturum halinde uygulanan sınavın ilk oturumuna 1 milyon 472 bin 88 öğrenci, ikinci oturumuna ise 1 milyon 472 bin 303 öğrencinin katıldığını bildiren Selçuk, "2019 yılındaki sınava 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin katıldığı göz önüne alındığında, 2020 yılında sınava katılan öğrenci sayısında yüzde 43'e yakın bir artış gerçekleşti. Salgın döneminin koşulları ve sınava katılan öğrenci sayısındaki önemli artışa rağmen 2020 yılında merkezi sınav, sorunsuz bir şekilde uygulandı." değerlendirmesinde bulundu.

2019 LGS tam puan kaç kişi aldı? 2019 LGS yüzdelik dilimleri

LGS'DE SORU İPTALİ YOK

Sınav sonrasındaki süreçle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bakan Selçuk, şunları ilave etti: “Sınav sonrasında hiçbir soru iptali olmadı. Sınav sonuçları uzmanlarımız tarafından hazırlanan değerlendirme raporuyla birlikte 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. Değerlendirme raporunda sınavda öğrencilerin gösterdikleri performans ve testlerin özellikleri detaylı bir şekilde ele alınacak. 16 Temmuz 2020’de merkezî sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu’nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek. Sürece büyük emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

2020 yılı liselerin taban puanları tercihlerin başlaması ile belli oluyor. Öğrenciler LGS sınavından aldıkları puanlar ve MEB tarafından açıklanan lise puanlarına göre tercihlerini yapıyor. 2020 liselerin taban puanları henüz açıklanmadı. LGS'nin geçmiş yıllara ait taban puanları ile bilgi sahibi olunabilir. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında merkezi sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanlarını ile LGS yüzdelik dilimlerini alttaki haberimizden öğrenebilirsiniz.

SINAV PUANI İLE OKUL TERCİH SAYISI 5’TEN 10’A ÇIKTI

Kılavuzda dikkat çeken bir iyileştirme merkezi sınav puanı ile okul tercihinde tercih edilebilecek okul sayısının 5’den 10’a çıkartılması. Geçen yıl öğrencilerin 5 okul tercih hakları vardı.

Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde 5 okul tercihi velileri ve öğrencileri sıkıntıya sokuyordu. Tercih edebilecekleri çok okul olmasına rağmen bu sayı az geliyordu. Bu yıl MEB’in bu sıkıntıda iyileştirmeye gittiği görülüyor. Merkezi sınav puanı ile okul tercihinde öğrenciler artık 10 okul tercih edebilecekler. Bu iyileştirme velileri ve öğrencileri rahatlatacak.

Böylece, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10 okul; pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

TÜM ÖĞRENCİLERE YEREL YERLEŞTİRME

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek.

2020 LGS tercih kılavuzu 2020 yayımlandı!

ÖZEL OKULA KAYIT YAPANA TERCİH HAKKI YOK

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacak. Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

SINAVA GİRMEYEN YEREL YERLEŞTİRECEK

Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. Mesleki Eğitim Merkezi de Tercih Edilebilecek İkinci iyileştirme, mesleki eğitim merkezleri ve açık lise tercihlerinin zamanlaması ile ilgili. 2019 yılında bu okullara yönelik tercihler yerleştirmeye esas nakiller tamamlandıktan sonra yapılıyordu. Bu birimlere gitmeye kararlı öğrenciler nakillerin tamamlanmasını beklemek zorunda kalıyorlardı. Kılavuzda yapılan değişiklikle yerleştirmeye esas nakillerde isteyen öğrenciler mesleki eğitim merkezlerini veya açık liseyi tercih edebilecekler.

SONUÇLAR 10 AĞUSTOS’TA

Yerleştirme sonuçları ise 10 Ağustos 2020 tarihinde '//www.meb.gov.tr' adresinden ilan edilecek.