19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

7303 nitelik kodu neyi ifade ediyor? KPSS 7303 nitelik kodu nedir?

KPSS tercih kılavuzlarında yer alan bazı nitelik kodları araştırılıyor. Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. KPSS tercih kılavuzunda yer alan pozisyonlar için aranan özellikler, bazı kodlar altında birleştirilmiştir. Bu kapsamda KPSS 7303 nitelik kodu merak ediliyor. Peki KPSS 7303 nitelik kodu nedir? İşte KPSS 7303 nitelik kodunun açılımı ve istenen şartlar

21 Mart 2022 Pazartesi 13:14 - Güncelleme:
7303 nitelik kodu neyi ifade ediyor? KPSS 7303 nitelik kodu nedir?

7303 nitelik kodu nedir? sorusu KPSS tercihi yapan adaylar tarafından araştırılıyor. Bazı kurum ve kuruluşların KPSS ile yerleştirme yaptığı alımlarda başvuru şartları arasında koşul olarak bazı nitelik kodları yer alıyor. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise istenen nitelik kodlarından birinin karşılanması yeterlidir. Bu kodlardan KPSS 7303 nitelik kodunun açılımı merak ediliyor. 7303 nitelik kodu neyi ifade ediyor? İşte KPSS 7303 nitelik kodunun açılımı.

Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılan adaylar için Binlerce kişinin yerleştirme için tercih yaptığı kılavuzda yer alan nitelik kodlarının açılımı merak ediliyor. İşte bu şartlardan 7303 nitelik kodunun açılımı

7303 NİTELİK KODU NEDİR?

7303 Nitelik Kodu Koruma Ve Güvenlik Görevlisi kadrolarına başvurmak isteyenleri ilgilendirir.

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un 10'uncu maddesine göre bu kadro veya pozisyonlarda çalıştırılacak personelde aşağıdaki şartlar aranır:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Silahsız olarak görev yapacaklar için en az 8 yıllık ilköğretim veya ortaokul, silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.

c) 18 yaşını doldurmuş olmak.

d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

e) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak.

f) 14'üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak. 8 Aynı Kanunun 11'inci maddesine göre; Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler... hakkında valilikçe güvenlik soruşturması yapılır.

Soruşturma sonucu olumlu olanlara, bu Kanunun 14'üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla bitirmiş olmak şartıyla, valilikçe çalışma izni verilir.

Ateşli silah taşımayacak özel güvenlik görevlileri hakkında sadece arşiv araştırması yapılır. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması bir ay içinde tamamlanır. Özel güvenlik görevlilerine 5188 sayılı Kanunun 7'nci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde belirtilen yetki, zor kullanmanın son aşaması olarak silah kullanma yetkisini de kapsamaktadır.

Silahlı olarak görev yapacak özel güvenlik görevlileri için Kanunda yaş sınırı bulunmamakla birlikte, 6136 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin 91/1779 Karar Sayılı Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin 1'inci fıkrası hükmü doğrultusunda 21 yaşını doldurmamış olanlara silah taşıma ruhsatı verilemeyeceğinden silahlı görev yapacak özel güvenlik görevlilerinin 21 yaşın üzerinde olması şartı aranacaktır ve kendilerinden 6136 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı doğrultusunda kamuya ait sağlık kuruluşlarından alınacak "silahlı özel güvenlik görevlisi olur" ibareli sağlık kurulu raporu istenecektir.

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ait Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadro ve pozisyonlarına atanacakların, ÖSYM'ce yerleştirilmelerini müteakip haklarında valiliklerce yapılacak güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırması olumlu sonuçlandıktan sonra ilgili kurumlarca atamaları yapılacaktır.

7302 nitelik kodu nedir?

KPSS 6551 nitelik kodu nedir?