30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

MEB 2020 İOKBS bursluluk sınavı cevap anahtarı: Bursluluk sınavı kitapçığı

Bursluluk sınavı kitapçığı için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı İOKBS soru ve cevaplarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bursluluk sınavına her yıl binlerce öğrenci katılım gösteriyor. MEB 2020 İOKBS bursluluk sınavı cevap anahtarına haberimizdeki linklerden ulaşabilirsiniz.

10 Eylül 2020 Perşembe 15:40 - Güncelleme:
MEB 2020 İOKBS bursluluk sınavı cevap anahtarı: Bursluluk sınavı kitapçığı

Eylül'ün 5'inde yapılan bursluluk sınavının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı İOKBS cevap anahtarı ve Bursluluk sınavı kitapçığına çevrilmişti. Sınavda karşılarına gelen soruların cevaplarını merak eden adaylar Bursluluk sınavı kitapçığı ne zaman verilecek? sorusunun yanıtını merak ediyordu. MEB 2020 İOKBS bursluluk sınavı cevap anahtarını erişime açtı. İşte Bursluluk sınavı kitapçığı ve 2020 İOKBS cevap anahtarı

Bursluluk sınavında başarı sağlayan öğrenciler eğitim hayatları boyunca verilen burstan faydalanabilecek. İşte Bursluluk sınavı kitapçığı 2020 İOKBS soru ve cevapları..

İOKBS CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden İOKBS sınavı soru ve cevaplarını yayımladı. 5. Sınıf Kitapçığı, 6. Sınıf Bursluluk sınavı kitapçığı, 7. Sınıf Bursluluk sınavı kitapçığı, 8. ve Hazırlık Sınıfı, 9. 10. ve 11. Sınıf Bursluluk sınavı kitapçığı İOKBS soru ve cevap anahtarları;

5. Sınıf Kitapçığı İçin Tıklayınız

6. Sınıf Bursluluk sınavı kitapçığı İçin Tıklayınız

7. Sınıf Bursluluk sınavı kitapçığı İçin Tıklayınız

8. ve Hazırlık Sınıfı Bursluluk sınavı kitapçığı İçin Tıklayınız

9, 10 ve 11. Sınıf Bursluluk sınavı kitapçığı İçin Tıklayınız

BURS ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

Bursluluk sınavı puanı nasıl hesaplanır?

İOKBS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav kılavuzunda İOKBS sınav sonuçlarının 28 Eylül Pazartesi günü açıklanacağı belirtildi. Bursluluk sınav sonuçları www.meb.gov.tr ve //odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarını T.C kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulayabilecek.

Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan almak gerekir?