20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

ÖSYM DGS ile geçiş yapılabilen bölümler neler? 2020 DGS ile geçiş olan bölümler

Dikey Geçiş Sınavı'na girecek olan adaylar için heyecanlı bekleyiş başladı. Ağustos'un 9'unda gerçekleştirilecek olan DGS 2020 sınavına az bir süre kala öğrenciler geçiş yapabilecekleri bölümleri araştırmaya koyuldu. 2 yıllık ön lisans üniversite bölümlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların girecek olduğu DGS sınavının giriş belgesi ÖSYM tarafından yayınlandı. Mezun olduğunuz önlisans programlarına göre Dikey Geçiş Sınavı ile geçebileceğiniz lisans progamlarını mezun olduğunuz bölümün alan koduna göre seçebilirsiniz. Peki DGS ile geçiş olan bölümler neler?

5 Ağustos 2020 Çarşamba 13:43 - Güncelleme:
ÖSYM DGS ile geçiş yapılabilen bölümler neler? 2020 DGS ile geçiş olan bölümler

DGS ile geçiş olan bölümler neler? sorusu Ağustos'un 9'unda yapılacak olan sınav öncesi bölüm tercihi yapacak adaylar tarafından araştırılıyor. Mezun olduğunuz önlisans programlarına göre Dikey Geçiş Sınavı'ndan alacağınız puan ile geçebileceğiniz lisans progamları ÖSYM tarafından açıklandı. 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programları üzerinden devam ettirmek isteyen binlerce öğrenci DGS'ye girecek. Önlisans veya meslek yüksek okullarından hangi 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabileceğinizi ÖSYM'nin yayımlamış olduğu aşağıdaki tablodan görebilirsiniz. Mezun olduğunuz önlisans programlarına göre Dikey Geçiş Sınavı ile geçebileceğiniz lisans progamlarını mezun olduğunuz bölümün alan koduna göre seçebilirsiniz. İşte detaylar...

DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLEN BÖLÜMLER AÇIKLANDI

2 yıllık üniversite bölümlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adaylar için Dikey Geçiş Sınavı bu yıl Ağustos'un 9'unda gerçekleştirilecek. ÖSYM DGS sınav giriş belgesini adayların erişimine açtı. DGS, ön lisans mezunlarının lisans öğrenimine geçişi kapsamında düzenlenen sınavdır. ÖSYM tarafından 9 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı'na girecek olan adaylar, DGS ile geçiş yapılabilen bölümleri araştırmaya başladı. ÖSYM DGS giriş belgesi yayınlandı. Mezun olduğunuz bölümün alan kodu ile sayfa üzerinde Ctrl ve f5 tuşuna aynı anda basarak açılan pencereye arama yapacağınız kelimeyi yazarak kolayca geçiş yapılabilen bölümleri öğrenebilirsiniz. Peki 2020 DGS ile geçiş olan bölümler neler? İşte detaylar...

DGS İLE GEÇİŞ OLAN BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM’DEN DGS AÇIKLAMASI

09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 29 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

Ağustos'un 9'unda uygulanacak olan 2020-DGS için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

2021 DGS ne zaman? Seneye yapılacak DGS tarihi belli mi?

DGS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? DGS soruları kolay mıydı?