26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

EKPSS puan hesaplama 2022! EKPSS puanı nasıl hesaplanır?

EKPSS puanı nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtı, bugün ÖSYM tarafından düzenlenen sınava katılan adaylar tarafından araştırılıyor. Kamu personeli olmak isteyen 95 bin engelli, bugün ÖSYM'nin düzenlediği sınava girdi. Sınavdan çıkan adaylar, 2022 EKPSS puan hesaplaması yapmaya başladı. İşte EKPSS puan hesaplaması yapılırken uygulanan yöntemler.

24 Nisan 2022 Pazar 14:39 - Güncelleme:
EKPSS puan hesaplama 2022! EKPSS puanı nasıl hesaplanır?

EKPSS puan hesaplama, Engelli Kamu Personeli Sınavı'na katılan adaylar tarafından araştırılıyor. Kamu personeli olmak isteyen 95 bin engelli, bugün ÖSYM'nin düzenlediği sınava girdi. Sınavdan çıkan adaylar, memur olabilmek için gereken EKPSS puanını hesaplamak istiyor. Peki EKPSS puanı nasıl hesaplanır? İşte EKPSS puan hesaplama

Her yıl engelli vatandaşlar için düzenlenen Engelli Kamu Personeli Sınavı (EKPSS), bugün gerçekleştirildi. Toplamda 95 bin 17 adayın katıldığı EKPSS sınavının sonuçları 20 Mayıs'ta açıklanacak.

Türkiye'de 81 il merkezinde saat 10.15'te tek oturum halinde başlayan sınavda toplam 60 soru yer aldı.

Adaylara 60 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri uygulanırken, yanıtlama süresi, engel durumuna göre 20, 30 ve 40 dakika uzatıldı.

EKPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı puanını hesaplamak için EKPSS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

EKPSS puanı Özel formüller ve geçmiş yıllarda uygulanan sınavlardaki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

EKPSS PUAN HESAPLAMA

10 net= 58.02 puan 12 net= 59,96 puan 14 net= 61.62 puan 16 net= 63,28 puan 18 net= 64.94 puan 20 net= 66.6 puan 22 net= 68.26 puan 24 net=69.92 puan

KPSS puan hesaplama aracımızla Lisans, Önlisans, Ortaöğretim, Öğretmenlik (ÖABT) ve DHBT için P1-P124 puanlarını hesaplayabilirsiniz.

EKPSS taban puanları 2022

EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?