26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KPSS baraj puanı kaç 2020? KPSS 67 puanla nereye girebilirim?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sonuçlarının açıklanması sonrası adaylar KPSS 67 puanla nereye girebilirim? sorusuna yanıt aramaya başladı. Milyonlarca adayın katılım sağladığı sınava katılan adaylar KPSS puanları doğrultusunda tercih yapabilecekler. Buna göre; KPSS tercih yapabilmek için kaç puan almak gerekir? KPSS baraj puanı kaç 2020?

24 Aralık 2020 Perşembe 13:35 - Güncelleme:
KPSS baraj puanı kaç 2020? KPSS 67 puanla nereye girebilirim?

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı. Adaylar aldıkları puanlar doğrultusunda yerleşebilecekleri kurumları araştırmaya koyuldu. KPSS'den 67 puanla nereye girebilirim? sorusuna yanıt arıyor. Devlet memuru olmak için sınava giren adaylar ÖSYM tarafından yayımlanacak olan tercih kılavuzunda yer alan kontenjanlar için tercih yapabilecekler. Peki KPSS baraj puanı kaç 2020? İşte konu hakkında merak edilen detaylar.

KPSS BARAJ PUANI KAÇ?

KPSS baraj puanları kurumlara göre değişmektedir. KPSS tercih yapabilmek için ÖSYM tarafından belirlenen baraj puanı 60'tır. Puanın düşük olması tercih yapmaya engel değil fakat açılan kadroların az olması nedeniyle yüksek puan alan adayların yerleştirilme olasılığı daha yüksektir.

KPSS'DE 67 PUANLA NERELERE GİRİLİR?

Adaylar sonuçlara göre 70 puan altında atanan kadrolar ile ilgili bilgi sahibi olmak amacıyla 'KPSS'den 67 puanla nereye girebilirim?' sorusuna cevap arıyor. İşte KPSS ortaöğretim puan türünde 70 puan altında atanan kadrolar…

KPSS ortaöğretim mezunlarının tercihleri arasında gösterebileceği kadro ve pozisyonlar listesi ve diğer tüm detaylara aşağıda yer alan linkler tıklayarak erişebilirsiniz.

KPSS 2020/1 ATAMALARINA GÖRE PUAN TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

KPSS'DE TERCİH YAPABİLMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

KPSS'de 60 puan aldıysanız tercih yapabilirsiniz fakat Devlet bünyesinde memur olarak çalışmak isteyen adayların atanmak için en az 70 puan seviyesine erişmesi gerekiyor. Kamu Personeli Seçme sınavında belirlenen bir baraj yoktur ancak yapılan alımlarda kurumlar genellikle 65-70 puanın altında alım çok sınırlı bir şekilde yaparlar.

KPSS ORTAÖĞRETİM PUAN HESAPLAMASI

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı(1 net) olması gerekmektedir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Adayların ASP'leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacak. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacak. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacak. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacak.

KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman?

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı! ÖSYM (osym.gov.tr) giriş ile KPSS Ortaöğretim sonuç sayfası