25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ÖSYM (osym.gov.tr) giriş ile KPSS Ortaöğretim sonuç sayfası: KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı!

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı. Lise mezunu adayların memur olabilmek hayaliyle katıldığı KPSS Ortaöğretim sonuçları, osym.gov.tr giriş sayfası üzerinden görüntülenebilecek. Sınava katılan adaylar, KPSS ortaöğretim sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. İşte ÖSYM (osym.gov.tr) giriş ile KPSS Ortaöğretim sonuç sayfası

24 Aralık 2020 Perşembe 10:49 - Güncelleme:
ÖSYM (osym.gov.tr) giriş ile KPSS Ortaöğretim sonuç sayfası: KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı!

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı. Kasım'ın 22'sinde gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Adaylar aldıkları puanları puan neticesinde devlet bünyesinde memur veya işçi statüsünde çalışabilme imkanı bulacaklar. KPSS ortaöğretim sonuçları osym.gov.tr giriş ile ÖSYM'nin sonuç sayfasından görüntülenebilecek. ÖSYM, sınava katılan adayların cevap kağıtlarını da erişime açtı. KPSS ortaöğretim sonuçları için osym.gov.tr giriş sayfası haberimizde yer alıyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları bugün açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ (osym.gov.tr)

KPSS 67 puanla nereye girebilirim? KPSS baraj puanı kaç 2020?

KPSS CEVAP KAĞITLARI DA AÇIKLANDI

ÖSYM, sınava katılan adayların cevap kağıtlarını da erişime açtı. Memur adayları 10 gün süre ile cevap kağıtlarını görüntüleyebilecek.

ÖSYM'nin açıklaması şu şekilde;

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman?

Adaylar, KPSS Ortaöğretim sonuçlarını T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik Sınav Sonuç Belgesinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgesinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS 3.10 MADDESİ NEDİR?

Bir testte, en az bir (1) ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır.