26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ÖSYM AİS YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası! Üniversite yerleştirme YKS tercih sonuçları açıklandı!

YKS tercih sonucları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tercih sonuçlarına 'sonuc.osym.gov.tr' adresinden ulaşılabilecek. ÖSYM YKS üniversite tercih yerleştirme sonuçları ile beraber öğrencilerin hangi üniversiteye gitmeye hak kazandıkları belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İşte ÖSYM AİS YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası

26 Ağustos 2020 Çarşamba 12:48 - Güncelleme:
ÖSYM AİS YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası! Üniversite yerleştirme YKS tercih sonuçları açıklandı!

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM Başkanı Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Tercih listesini Ağustos'un 14'üne kadar ÖSYM'ye ulaştıran üniversite adayı öğrencilerin, yerleştirme sonuçları açıklandı. YKS tercih sonuçları, ÖSYM AİS YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası üzerinden sorgulanabilecek. İşte ÖSYM AİS YKS tercih sonuçları sorgulama sayfası

YKS maratonunun sonlarına yaklaşıldı ve tercih sonuçlarının açıklanmasıyla beraber üniversite adayları okullarına kavuşacak. YKS tercih sonuçlarına "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Hasan Aygün, geçtiğimiz gün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile YKS tercih sonuçlarının bu hafta içinde açıklanacağını duyurmuştu.Tercihlerini belirtilen tarihlerde ÖSYM'ye bildiren adaylar, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla hangi üniversitede okymaya hak kazanıp kazanmadıklarını öğrenmiş oldu.

ÖSYM AİS YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI (ÜNİVERSİTE TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI)

Sonuçlar sayfaya yoğun girişten dolayı geç açılabiliyor.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2020 ek tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz bir açıklanma bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 6 Ağustos'ta açıklandı. YKS ek tercihleri ise 5-11 Eylül 2019 tarihleri arasında yapıldı. Ek yerleştirme ücreti 20,00 TL oldu.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin açılış tarihiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istendiği belirtildi.

Ünviersite kayıtları ne zaman başlıyor? 2020 Üniversite kayıt tarihleri

YKS ek tercihler ne zaman 2020? Ünviersitelerin ek yerleştirme kontenjanları (YKS ek tercih)