7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

15 saniyede yılanı bulan dünya rekoru kırıyor! 10 kişiden birisi bile resimde gizlenmiş yılanı bulamadı

Yeşil kaplumbağalarla dolu bu optik illüzyonda gizlenen yılanı bulmak neredeyse imkansız. Bu zorlu zeka oyununda 15 saniye içinde yılanı fark ederseniz rekor sahibi olabilirsiniz. Görselde kaplumbağaların arasına gizlenmiş bir yılan var. Uzmanlar, bu optik illüzyon testini başarıyla geçenlerin üstün zekalı olduğunu söylüyor. Bakalım zekayı zorlayan bu resimdeki yılanı bulabilecek misiniz?

13 Ekim 2022 Perşembe 11:47 - Güncelleme:
15 saniyede yılanı bulan dünya rekoru kırıyor! 10 kişiden birisi bile resimde gizlenmiş yılanı bulamadı

Kaplumbağalardan oluşan optik illüzyon fotoğrafında 15 saniye içerisinde yılan figürünü bulan kişilerin üstün zeka testini başarıyla geçtiği iddia ediliyor. Dünya çapında konuşulan optik illüzyon testi, çözmeye çalışanları oldukça zorluyor. Türkiye'de 10 kişiye uygulanan testte bir kişi bile resimde gizli yılanı bulamadı. İşte algıları alt üst eden o görsel...

15 SANİYEDE YILANI BULUN!

Bu zeka testinde resimde gizlenmiş yılanı 15 saniyede bulmanız isteniyor. Söz konusu görseldeki kaplumbağaların yoğuunluğu ve yeşil rengin yoğunlukta olması cevaba ulaşmanızı epeyce zorlaştırıyor.

Bu arada, beyin jimnastiği hayranları, rekor sürede resimde gizlenmiş yılanı bulmak için mücadele ederken bu zorlu bulmacada benzer öğeler kafa karıştırıyor. Hemen şimdi aşağıdaki görseli dikkatle inceleyip ve yılanı bulmaya çalışın.

Testi çözmeye çalışanlar kaplumbağa sürüsünü tararken, yılanın kusursuz bir şekilde aralarına karıştığını fark edebilirler.

Ve yılanı tespit etmek inanılmaz derecede zor olduğu için yakından bakmanız gerekecek.

Resimde çok sayıda kaplumbağa ve yeşillik bulunuyor ancak dikkatle bakıldığında yılanı bulmak oldukça mümkün. Tabii bunu 15 saniyede yapabilmek oldukça zor. Bu kısa sürede yılanın nerede olduğunu göremediniz mi? İşte size bir ipucu: Resmin sol alt tarafına bakmalısınız.

İŞTE CEVAP

Yakından bakarsanız, bir kaplumbağanın kafasının kaplumbağalardan farklı olduğunu fark edebilirsiniz. Yılanı kaplumbağalardan ayıran diğer bir fark ise çatallı dili.

Yılanı 15 saniye içinde bulanlar kendilerine rekortmen diyebilir.

20 Saniyede geyiği bulan üstün zekalı! 10 kişiden sadece birisi ormanda gizlenmiş gizli geyiği görebiliyor!

1 dakika dolmadan 11 hayvanı bulan zeka küpü! IQ'nuzu ortaya çıkaracak optik illüzyon testi

Dünyanın en eski illüzyon testi! Gördüğünüz ilk hayvan, karakteriniz hakkında bilgi veriyor

Van Gogh'un 'Yıldızlı Gece' tablosuna bir de böyle bakın! 20 saniye baktıktan sonra gözlerinize inanamayacaksınız!

Star Gazetesi