9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

Keskin gözlü insanların bile sadece %5'i görebiliyor! Farklı uçağı 10 saniyede bulan Sherlock'tan daha zeki!

Optik yanılsamalar nedeniyle algıları alt üst eden bu resimde yer alan bir uçak diğerlerinden farklı. Bu uçaklardan farklı olanı bulmak, tahmin ettiğinizden daha zor. Peki farklı olan uçağı 10 saniyede bulabilir misiniz? İşte zekanızı test edebileceğiniz o görsel...

16 Kasım 2022 Çarşamba 12:38 - Güncelleme:
Keskin gözlü insanların bile sadece %5'i görebiliyor! Farklı uçağı 10 saniyede bulan Sherlock'tan daha zeki!

Bu optik illüzyonda yer alan uçaklardan biri, diğerlerinden farklı. Son derece keskin gözleri olan insanların bile sadece %5'i farklı olanı bulabiliyor. 10 saniyeden önce bulmak ise sadece üstün zekalıların başarabileceği bir şey. Peki siz bu görseldeki diğerlerinden farklı olan uçağı bulabilir misiniz?

FARKLI OLAN UÇAĞI BULABİLECEK MİSİNİZ?

Benzer emojiler içerisinden farklı olanı bulmak her zaman kolay olmayabilir. Normal bir insan beyni, optik illüzyonlardaki algı yanılsamaları nedeniyle görseli bütün bir kalıp olarak görür. Bu nedenle renk ve şekil açısından benzer öğelerde farklı olan objeyi görmek zorlaşır.

Araştırmalar, bu görselde farklı olan uçağı 10 saniyeden önce bulabilenlerin, diğer insanlardan çok daha zeki olduğunu gösteriyor. Bu optik illüzyonla kendinizi sınayıp, görüş kabiliyetinizi test edin. Şimdi resme dikkatlice bakın ve o uçağı görmeye çalışın.

UFAK BİR İPUCU!

Bulmacayı çözebilmeniz için size bir ipucu veriyoruz. Farklı olan uçakta, diğerlerinde olan bir bölüm ayrımı yok.

10 SANİYEDEN ÖNCE BULANLAR ÜSTÜN ZEKALI!

Uçak emojilerinden farklı olanı sadece 10 saniyede tespit etmeyi başarırsanız Sherlock Holmes'ın zeka seviyesine ulaştınız demektir.

İŞTE CEVAP:

Diğerlerinden farklı olan uçak, önde camı olmayan bu uçaktır.

Optik illüzyonlarda göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Gestalt psikologlarına göre bunu yapmanın tek yolu duyusal uyaranları algılayan bireyin bunu anlamlı bir bütün halinde algılamasıdır.

Benzer içeriklerimiz için aşağıdaki haberlere bir göz atın.

13 gizli yüzün tümünü tespit ederek zekanızı test edin! Bu resimde kaç tane yüz var?

Kişilik testi zekanızı ortaya çıkarıyor! Resimdeki 12 hayvanı görebilen herkesten daha zeki!

Hiç kimse verilen sürede resimde gizlenmiş fareyi bulamadı! 7 saniyede fareyi bulan rekor kırıyor!

Star Gazetesi