3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

İnsan zekasına meydan okuyan test! Resimde kaç karpuz olduğunu bulan rekor kırıyor!

Karpuzların asimetrik bir biçimde kesilmiş olduğu bu resimde kaç karpuz olduğunu bilen kişi 10 saniye ile dünya rekoru kırdı. Araştırmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar zeki olduğunuzu gösteriyor. Bu optik illüzyon resmine yakından bakın. Görselde kaç karpuz olduğunu bulmaya çalışın.

28 Ekim 2022 Cuma 15:15 - Güncelleme:
İnsan zekasına meydan okuyan test! Resimde kaç karpuz olduğunu bulan rekor kırıyor!

Dünya çapında viral olan bu zeka testi, algıları alt üst ediyor. Üstün IQ seviyesine sahip olan 300 kişiyle yapılan bir deneyde yalnızca 1 kişi 10 saniyede resimde kaç karpuz olduğunu bilerek rekor kırdı. İnsan zekasına meydan okuyan bu zeka testinde resimdeki karpuz sayısını bulabilecek misin?

RESİMDE KAÇ KARPUZ VAR?

İlk başta parçaları birleştirmek çok zor görünebilir. Ama resme dikkatli bakarsanız, aslında kaç bütün karpuz olduğunu görebilirsiniz.

Öncelikle en ortada yer alan 2 yarım karpuzu ortadan ikiye bölün. Ortaya her biri çeyrek olmak üzere 4 parça karpuz çıkacak. Şimdi bu çeyrekleri köşelerde yer alan eksik karpuzlara ekleyin.

Yine ortada yer alan 2 yarım karpuzu da birleştirin. Toplamda 5 karpuz olduğunu göreceksiniz.

Bu zeka testini çözmek elbette çok zor değil. Fakat bunu 10 saniyeden önce yapabilmek üstün bir zeka göstergesi olarak kabul ediliyor.

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair her zaman büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir.

Herkes farklı sayıyı görüyor! Resimde hangi rakamı görüyorsun?

Kişilik testi: Resimde kaç at var? Gördüğünüz at sayısı kişiliğinizi tanımlıyor!