9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

30 saniyeden önce görenler bulmaca dehası! Resimdeki 4 saklı kelimeyi bulabilir misin?

Resimde şehir manzarasında gizlenmiş 4 farklı kelime yer alıyor. Binalar, ağaç, güneş ve bulutlardan oluşan bu görselde yer alan kelimelerin dördünü birden 30 saniyede bulanların üstün zekaya sahip olduğu kanıtlandı. Profesyonelce hazırlanmış zeka testlerinde ayrıntılar yanıltıcı bir şekilde kullanılır. Peki bu zeka oyununda şehirde gizlenmiş 4 kelimeyi bulabilir misiniz?

2 Aralık 2022 Cuma 15:20 - Güncelleme:
30 saniyeden önce görenler bulmaca dehası! Resimdeki 4 saklı kelimeyi bulabilir misin?

Sosyal medyada viral olan bu zeka testinde farklı yerlere yazılmuış 4 kelime yer alıyor. Milyonlarca kişi cevabı bulmak için zihnini zorluyor. Kelimelerin tümü, algıları zorlayan çizim tekniğinden dolayı görülmeyebiliyor. İddiaya göre, insanların sadece %1'i bu resimdeki kelimelerin tümünü görbiliyor. Gizli 4 kelimeyi bulmak için görsel hafızanızı kullanabilirsiniz. İşte son derece dikkatli bakmanızı gerektiren zeka testi

4 GİZLİ KELİMEYİ BULABİLİR MİSİN?

Bu zeka testinde henüz 30 saniyede 4 kelimenin tümünü kimse bulamadı. Resimdeki 4 kelimeyi kısa sürede görebilen kişilerin ise yüksek zeka seviyesine sahip oldukları iddia ediliyor. Peki siz binaların arasına gizlenmiş 4 kelimeyi bulabilir misiniz? Şimdi dikkatlice çizime odaklanın ve kelimeleri aramaya başlayın...

Son dönemde sosyal medyada viral olan bu tür zeka testleri, hafızayı taze tutarak unutkanlığın önüne geçiyor. Araştırmalar, sadece yüksek zekaya sahip kişilerin verilen sürede bu testleri çözebildiğini ortaya koyuyor. Peki siz kaç tanesini görebildiniz?

İpucu: Tüm kelimeler çizimlerin fontuna göre kamufle edilmiştir.

Kelime bulma oyunları eğlencelidir. Yeni nesil kelime bulmacaları ise bu tür illüstrasyon çizimleriyle harmanlanarak yeni bir akım oluşturdu.

Resimde gizlenmiş kelimeler halkalar içinde belirtilerek gösterildi.

İŞTE CEVAP!

1.CAN

2. GÜN

3. NAL

4. KUL

30 saniye dolmadan saklı 4 kelimeyi bulanlar kendisiyle gurur duyabilir.

Bu testi milyonlarca kez denemelerine rağmen çözemediler! 20 saniyede 6 hayvanı bulan dünya rekoru kırıyor!

Sadece keskin gözlü insanlar görebiliyor! Parkta saklanan köpeği 9 saniyede bulabilir misin?