8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

2018 E Müfredat yıllık plan hazırlama işlemi

E Müfredat yıllık plan hazırlama işlemi MEBBİS öğretmen girişi şu sıralar sıklıkla takip edilen ve araştırılan konular arasında.

8 Eylül 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
2018 E Müfredat yıllık plan hazırlama işlemi

Öğretmenler kurulu ve zümre toplantıları işlemleri, 2018-2019 yılı 1.dönem e-müfredat sistemi üzerinden yapılmaya başlandı..2018-2019 yılında da, şimdilik, toplantılar hatta yıllık plan bile e-müfredat üzerinden online yapılacak. MEB’in sorgulama sayfası içerisinde e-Müfredat MEBBİS girişi üzerinden zümre nasıl yapılır sorusunu soran öğretmenler için açıklanan içerikte dikkat edilmesi gereken kuralları Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. Sisteme giriş yaptıktan sonra yapılacak işlemler 18 madde içerisinde yer alıyor. Öğretmenlerin yapacağı işlemler ve dikkat edilmesi gereken hususlar.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitelerinden olan e-Müfredat üzerinden yapılacak işlemler belli oldu. Sisteme giriş yaptıktan sonra adım adım öğretmenlerinin sayfa içerisinde nasıl işlem doğrultusunda hareket edeceğini Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı. E-Müfredatta Öğretmenler Kurulu ve Zümre Toplantılarıyla İlgili Yapılması Gerekenleri ayrıntılı olarak tüm detayları star.com.tr'de bulabileceğiniz gibi yeni gelişmeleri MEBBİS öğretmen girişi üzerinden bulabilirsiniz..

ZÜMRE ÜZERİNDEN YAPILMASI GEREKEN 18 MADDE

Öğretmen, MEBBİS sistemi üzerinden giriş yaptıktan sonra, sırayla yapması gereken işlemler aşağıda yer alıyor. Sisteme girmek için tıklayınız

İlk olarak sisteme giriş yapıldıktan sonra ‘Yıllık Plan’ sayfasında işlemler doğrultusunda hareket etmeli.

‘Yıllık Plan’dan sonra Eğitim Kurumu İşlemleri sayfasına gitmeli.

Kurul Tanımlama yapmalı

Tanımlama yapıldıktan sonra Kurul/Zümre Adı bölümünde Zümre Öğretmenler Kurulu seçilme durumu olacaktır.

Seçilme durumundan sonra Kurul/Zümre Tarihi bölümünden tarih ve saat seçimi yapılmalıdır.

Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri ise; Kurul/Zümre Açıklaması kısmının uygun açıklama ile doldurulması gerekmektedir. (İlköğretim Matematik Zümre Toplantısı belirtilen saatte öğretmenler odasında yapılacaktır gibi.)


İşlemler bittikten sonra ‘kaydet’ butonuna basılmalıdır.

Oluşturulan ‘zümre toplantısı’ kaydının sol başında bulunan kalem simgesine tıklanır, ayrıntılı işlemler tamamlanır.

Toplantıya katılacak olan öğretmenler seçilerek katılımcı ekle denir. Listede adı olmayan öğretmenleri eklemek için TC kimlik numaraları manuel olarak eklenir.

Seçilen kişilerden zümre başkanının adı tıklanarak “Başkanı Kaydet” butonuna basılır. Aynı işlem yedek başkan içinde geçekleştirilir.

Yönetmelik ve Yönergede olan gündem maddelerinden toplantıda görüşülecek olanlar işaretlenerek “Gündem Ekle+” butonuna tıklanır.

Yönetmelik ve Yönergede olmayan gündem maddeleri eklemek için ilgili kısma yazıp “Yönetmelik ve Yönergede Olmayan Gündem Ekle+” butonuna tıklanır.

Gündem maddelerinin sıralamasını yapmak için ilgili madde mouse’un sol tuşu basılı tutularak istenilen yere taşınabilir.

Gündem maddelerinin sayı sıralamasını sağlamak için “Sıralamayı Tekrar Oluştur.” butonu tıklanır.

Toplantının katılımcılara duyurulması için “Kurul/Zümre bilgilerini katılımcıların görebilmesi için onaylıyorum.” Seçeneği işaretlenerek kaydet butonuna basılır.

Bütün öğretmenler gündem maddelerine onay verdikten sonra kişisel şifresi ile “Yıllık Plan/Eğitim Kurumu İşlemleri” bölümünden “Kurul Toplantı Bilgilendirme” kısmında ilgili toplantını sol başındaki kalem simgesi tıklanarak açılan sayfa “Kurul/Zümre toplantısı sona ermiştir.” Seçeneğini işaretleyip kaydet butonuna basmalıdır.

Yönetici tarafından toplantı uygun bulunduktan sonra kişisel şifresi ile “Yıllık Plan/Eğitim Kurumu İşlemleri” bölümünden “Kararlar ve Sonuçları” kısmında ilgili zümre toplantısının her bir maddesi için “Karar olumlu sonuçlandı.” Seçeneği işaretlenip “Karar Sonucu” kısmına karar sonucu işlenip kaydet butonuna basılmalıdır.

Bu yönergeye göre "Öğretmenler Kurulu" birinci dönemin ilk haftasında ilk 2 iş günü içinde yapılacağı için 1.dönem öğretmenler kurul toplantıları 5-6 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak.

Bu yıl, 1.dönem öğretmenler kurul toplantıları e-müfredat üzerinden 30-31 Ağustos 2018 (en az 5 gün önceden) tarihinde duyurulmuş olacak.

Okul idareleri e-müfredatta öğretmenler kurulu toplantı gündemini hazırladıktan sonra toplantıdan önce öğretmenlerin e-müfredat sisteminde onaylamaları için şuna benzer mesaj gönderebilirler:"Öğretmenler kurul toplantısının e-müfredat modülünden girilerek onaylanması gerekmektedir."

Bu onayın nasıl yapılacağının cevabını aşağıdaki yazımızdan bulabilirsiniz.

Yönergeye göre Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümreleri;eğitim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşur.



Zümre başkanı 2 yıl görev yapar.

Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümre Toplantı Tarihleri
1. Öğretmenler kurulu toplantılarını takip eden 2 iş günü içinde,
2. Ortaöğretim kurumlarında aylık toplantılar Ekim, Kasım, Aralık, Mart ve Nisan ayları içerisinde,
3. Meslekî ve teknik Anadolu liselerinde alan zümre öğretmenleri, Mayıs ayının son haftasında bir iş gününde.

1.DÖNEM ZÜMRE TOPLANTI TARİHLERİ

Buna göre 2018-2019 yılı 1.dönem zümre toplantıları 3-4 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak.Zümre toplantıları e-müfredat sistemi üzerinden zümre öğretmenlerine en az 5 gün önceden duyurulur.

e-MÜFREDAT KURUL-ZÜMRE BİLGİLENDİRME EKRANI

Öğretmenler , e-müfredat sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıdaki yolu izleyerek öğretmenler kurulu ve zümre toplantıları ile ilgili bilgilendirmeye ulaşabilirler.

Öğretmenler kurulu ve zümre toplantılarından sonra katılımcılar sisteme yine bu yolla giriş yapıp,kalem işaretinden seçim yaparak onay işlemlerini yapmaları gerekiyor.

e müfredat zümre topantı duyurusu

ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ e-Müfredatta Zümreyle İlgili Şu İşlemleri Yapmalı:

- E-mufredat.meb.gov.tr sistemine kişisel MEBBİS şifresi ile giriş yapılmalıdır.
- Yıllık Plan
- Yönetimsel İşlemler
- Eğitim Kurumu İşlemleri
- Kurul Toplantı Bilgilendirme
- İlgili toplantının sol başında bulunan kalem simgesi tıklanır.
- Katılım durumunun herhangi bir mazeret yoksa “Toplantıya katılacağım.” Şeklinde işaretli olması gerekmektedir.
- Her bir gündem maddesi için alınan karar varsa ilgili maddenin sol başında bulunan kalem simgesi tıklanarak açılan sayfada ilgili kısma alınan kararların işlenmesi gerekmektedir. Kaydet butonu her madde için tıklanmalıdır. Zümre öğretmenlerinden bir kişinin işlemesi yeterlidir.
- Zümreye katılan her öğretmenin “Kurul/Zümre kararlarını okudum ve kabul ediyorum.” Seçeneğini işaretleyip kaydet butonuna basması gerekmektedir.

Zümre Başkanları Zümreyle İlgili Şu İşlemleri Yapmalı:

- e-mufredat.meb.gov.tr sistemine kişisel MEBBİS şifresi ile giriş yapılmalıdır.
- Yıllık Plan
- Yönetimsel İşlemler
- Eğitim Kurumu işlemleri
- Kurul Tanımlama
- Kurul/Zümre Adı bölümünde Zümre Öğretmenler Kurulu seçilecektir.
- Kurul/Zümre Tarihi bölümünden tarih ve saat seçimi yapılmalıdır.
- Kurul/Zümre Açıklaması kısmının uygun açıklama ile doldurulması gerekmektedir. (İlköğretim Matematik Zümre Toplantısı belirtilen saatte öğretmenler odasında yapılacaktır gibi.)
- Kaydet butonuna basılacaktır.
- Oluşan zümre toplantısı kaydımızın sol başında bulunan kalem simgesi tıklanarak ayrıntılar tamamlanır.
- Toplantıya katılacak olan öğretmenler seçilerek katılımcı ekle denir. Listede adı olmayan öğretmenleri eklemek için TC kimlik numaraları manuel olarak eklenir.
- Seçilen kişilerden zümre başkanının adı tıklanarak “Başkanı Kaydet” butonuna basılır. Aynı işlem yedek başkan içinde gerçekleştirilir.
- Yönetmelik ve Yönergede olan gündem maddelerinden toplantıda görüşülecek olanlar işaretlenerek “Gündem Ekle+” butonuna tıklanır.
- Yönetmelik ve Yönergede olmayan gündem maddeleri eklemek için ilgili kısma yazıp “Yönetmelik ve Yönergede Olmayan Gündem Ekle+” butonuna tıklanır.
- Gündem maddelerinin sıralamasını yapmak için ilgili madde mouse’un sol tuşu basılı tutularak istenilen yere taşınabilir.
- Gündem maddelerinin sayı sıralamasını sağlamak için “Sıralamayı Tekrar Oluştur.” butonu tıklanır.
- Toplantının katılımcılara duyurulması için “Kurul/Zümre bilgilerini katılımcıların görebilmesi için onaylıyorum.” Seçeneği işaretlenerek kaydet butonuna basılır.
- Bütün öğretmenler gündem maddelerine onay verdikten sonra kişisel şifresi ile “Yıllık Plan/Eğitim Kurumu İşlemleri” bölümünden “Kurul Toplantı Bilgilendirme” kısmında ilgili toplantını sol başındaki kalem simgesi tıklanarak açılan sayfa “Kurul/Zümre toplantısı sona ermiştir.” Seçeneğini işaretleyip kaydet butonuna basmalıdır.
- Yönetici tarafından toplantı uygun bulunduktan sonra kişisel şifresi ile “Yıllık Plan/Eğitim Kurumu İşlemleri” bölümünden “Kararlar ve Sonuçları” kısmında ilgili zümre toplantısının her bir maddesi için “Karar olumlu sonuçlandı.” Seçeneği işaretlenip “Karar Sonucu” kısmına karar sonucu işlenip kaydet butonuna basılmalıdır.

Okul Yöneticileri Zümreyle İlgili Şu İşlemleri Yapmalı:

- E-mufredat.meb.gov.tr sistemine kişisel MEBBİS şifresi ile giriş yapılmalıdır.
- Yıllık Plan
- Yönetimsel İşlemler
- Eğitim kurumu işlemleri
- Eğitim kurumu zümre başkanları
- Zümre Başkanı olarak görevlendirilecek kişiler seçilerek kaydet butonuna basılır. (Zümre Başkanı seçebilmek için tüm öğretmenlerin sisteme en az bir defa giriş yapması gerekmektedir.)
- Tek öğretmenin olduğu durumlarda müdür/müdür yardımcısı da işaretlenerek kaydet butonuna basılır.
- Zümre başkanı sözleşmeli öğretmenler arasında seçilecekse sözleşmeli öğretmenin TC kimlik numarası manuel girilerek başkan seçilir.
- Zümre başkanı toplantıyı sonlandırdıktan sonra yönetici kişisel şifresi ile “Yıllık Plan/Eğitim Kurumu işlemleri” bölümünden “Eğitim Kurumu Müdürlüğü Kurul Onaylama” kısmında ilgili toplantının  sol başındaki kalem simgesini tıklayıp “Kurulu/Zümreyi okul müdürlüğü olarak uygun buluyorum.” Seçeneği işaretleyip kaydet butonuna basılmalıdır.
- Tüm işlemler bittikten sonra çıktı alınıp tüm katılımcılara imzalatılıp arşivlenecektir.

Zümre Toplantıları:

- Eğitim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşur.
- Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, müdür veya müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı ile yapılır.
- 2 yıl geçerli olacak şekilde başkan ve yedek başkan seçilir.
- Zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda yapılır. Ders yılı sonunda yapılan toplantıda eğitim ve öğretim yılı boyunca alınan kararların sonuçları değerlendirilir.
- Zümre toplantıları ders saatleri dışında yapılır.
- Toplantı tarihi, yeri ve gündem maddeleri 5 gün önceden duyurulmalıdır.
- Kararlar oy çokluğuyla alınır. Eşitlik halinde zümre başkanının katıldığı görüş kabul edilir.

Daha Detaylı Bilgilendirme İçin Şu Yazımıza Tıklayınız: "e-Müfredat Zümre Toplantı Bilgilendirme İşlemleri"

2.Dönem X Dersi Zümre Toplantı Gündem Maddeleri (ÖRNEK)

1-Açılış ve Yoklama
2-Bir önceki toplantıda alınan kararlar,
3-Öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve kazanım ağırlıklarının dikkate alınması,
4-Diğer zümre ve alan öğretmenleriyle yapılabilecek işbirliği ve esaslarının belirlenmesi,
5-Öğretim alanı ile bilim ve teknolojideki gelişmelerin izlenerek uygulamalara yansıtılması,
6-Öğrenci başarılarının ölçülmesi ve değerlendirilmesi amacıyla sınav analizlerinin yapılması,
7-Öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde katıldıkları çeşitli sınav ve yarışmalarda aldıkları sonuçlara ilişkin başarı durumları,
8-Dilek ve Temenniler,
9-Kapanış

MEBBİS ÖĞRENTMEN YILLIK PLAN NASIL YAPILIR?


1. Yıllık Plan modülünü nasıl kullanabileceğime ait bir doküman mevcut mudur? Detaylı bilgiler ana sayfadaki “Dokümanlar” bölümümüzdeki “M.E.B. Eğitim Kurumları Kurulları/Zümreleri ve İşlemleri Bilgilendirme Notları” ve “Yıllık Plan Modülü Kullanım Kılavuzu” dokümanları aşağıdaki linkte mevcuttur: http://e-mufredat.meb.gov.tr/Dokumanlar/Yillik_Plan_Klavuzu.pdf

2. Zümre veya kurulları yaparken mevzuat ile ilgili bilgi almak istiyorum. Nereden alabilirim? Bunla ilgili “[email protected]” adresine e-posta gönderebilir veya 0-312-413 26 91 numaralı telefon ile görüşerek bilgi alabilirsiniz.

3. Zümre veya kurulu kim e-Müfredat sistemine kaydedecektir? Zümre veya kurulun başkanı e-Müfredat sistemine kaydedecektir.

4. Zümre veya kurulu oluşturduktan sonra hangi aşamaya kadar silebilirim? Zümre veya kurulu oluşturduktan sonra “Kurul/Zümre bilgilerini katılımcıların görebilmesi için onaylıyorum.” kutucuğunu işaretleyip “Yeni Kayıt” veya “Kayıt Güncelle” düğmelerine basmadığınız sürece kurullar tanımlama bölümünden değişiklikler yapabileceğiniz gibi tamamen de silebilirsiniz.

5. Katılımcılara duyurduğum bir kurulda/zümrede hangi aşamaya kadar değişiklik yapabilirim? Zümre veya kurulu oluşturduktan sonra “Kurul/Zümre bilgilerini katılımcıların görebilmesi için onaylıyorum.” kutucuğunu işaretleyip “Yeni Kayıt” veya “Kayıt Güncelle” düğmelerine bastıktan sonra toplantı tarihine kadar karar giremezsiniz. Bu tarihe kadar kararları girmeden önce çeşitli değişiklikler yapabilirsiniz. Bu değişiklikleri “Kurullar Bilgi Değişiklikleri” ekranından yapabilirsiniz.

6. Kararlarını girdiğim bir kurulda/zümrede değişiklik yapabilir miyim? Kararları girmeye başladığınız anda artık “Kurullar Bilgi Değişiklikleri” ekranından değişiklik yapamazsınız. Yapmanız gerekiyor ise kararları silerek tekrar kararlar girilmemiş hale dönebilir ve değişikliklerinizi yapabilirsiniz. Değişiklik sonrası tekrar kararları girebilirsiniz. Katılımcılar onaylamadığı sürece kararlarınızı değiştirebilirsiniz.

7.Bir kurulda/zümrede kararları girdim. Katılımcılar onaylamaya başladı. Değişiklik yapabilir miyim? Bu aşamada değişiklik yapma yetkisi artık kurul/zümre başkanında değil, kurum müdüründedir. Kurum müdürü bunu “Kurul Onaylama” ekranından yapabilir. Kurum müdürü tüm katılımcıların onayladığı kurulları/zümreleri “Onay bekleyen kurulları/zümreleri görmek
istiyorum.” seçeneği ile görebilir. Burada “Kurulu/Zümreyi Onaylama/İade Seçenekleri” bölümünden iade edebilir, kısmi silebilir veya tamamen silebilir. Kurum müdürü bu işlemi “Kararları girilmiş fakat katılımcıları tarafından henüz onaylanmamış kurulları/zümreleri görmek istiyorum.” seçeneğini kullanarak ta yapabilir.

8.Bir kurulda/zümrede kararları girdim. Katılımcılar onayladı. Kurum müdürü de onayladı. Bundan sonra ne tür değişiklikler yapılabilir? Kurulu/zümreyi kurum müdürü de onayladıktan sonra bazı kısıtlı değişiklikler yapma yetkisi kurum müdüründedir. Yapabileceği değişiklikler kurul/zümre başkanını değiştirmek, varsa yedek başkanı değiştirmek, katılımcı eklemek veya çıkarmak şeklindedir.

9.E-Müfredat, Yıllık Plan modülüne her yaptığımız kurul/zümre toplantısını girmek zorunda mıyız? Kurulların/Zümrelerin yapılmasının temel amacı eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak çalışmaların planlanması, bunların haftalık, aylık görüşülmesi, hedeflere ne kadar ulaşılabildiğini tespiti ve varsa sorunlar ile ilgili tedbirleri alınması şeklindedir. Böyle olunca Eylül ayında okullar açıldığı zaman yapılan kurullar/zümreler dışında, yeni bir gündem maddeniz oluşmuyor ise e-Müfredat sistemine gireceğiniz bir toplantı kaydınız bulunmamaktadır. Her toplantınızda aldığınız kararları görüşecek, sonuçlarını oluştu ise “Kararlar ve Sonuçları” isimli ekrandan girişi yapılacaktır. Bu sistem böylece iş yükünüzü önemli ölçüde rahatlatacaktır. Ancak Eylül ayında gündeme alınan konular dışında yeni bir gündem maddesi/maddeleri oluşuyor ise bu toplantı kaydı girilmelidir. Fakat tüm toplantıların eğitim öğretim yılı bitimine kadar sonuçları girilmelidir.

10.Oluşturduğum kurulda/zümrede raporlu veya izinli olduğunu belirten katılımcılar var. Onların onaylarını kim yapacak? Kurulların/Zümrelerin başkanı tarafından onaylanabilmesi için tüm katılımcıların onaylaması gerekir. Raporlu veya izinli olduğunu belirten bir katılımcı için kurul/zümre başkanı bu durumu kurum müdürüne iletecektir. Kurum müdürü bunu “Kurul Onaylama” ekranından yapabilir. Kurum müdürü tüm katılımcıların henüz onaylamadığı kurulları/zümreleri “Kararları girilmiş fakat katılımcıları tarafından henüz onaylanmamış kurulları/zümreleri görmek istiyorum.” seçeneğini işaretleyerek ilgili kurulu/zümreyi seçer. Daha sonra “Henüz Onaylamamış Katılımcı” bölümünde raporlu veya izinli olan kişiyi seçerek onun yerine gerekçe yazarak onaylar. Daha sonra zümre başkanı toplantıyı sona erdirebilir. Böylece en son olarak kurum müdürü onaylayabilir.

11.Okulda alanında tek olan öğretmen zümre toplantısı yapacak mı? Yeni yönerge gereği okulda alanında tek olan öğretmen bir müdür yardımcısı veya okul müdürü ile beraber zümre toplantısını yapacaktır. Bu toplantıda zümre başkanı alan öğretmeni, yedek başkan müdür yardımcısı ya da okul müdürü olacaktır. Böylece bu öğretmenimiz ilçe zümresine katılabilecektir. Okulda tek öğretmen var ise ve hiç yönetici yok ise bu durumdaki öğretmenimiz okul zümresi yapmayacak, alanı ile ilgili ilçe zümresine katılacaktır.

12.İlçede alanında tek olan öğretmen zümre toplantısı yapacak mı? İlçede alanında tek olan veya tek eğitim kurumu zümre başkanı olan öğretmen il zümresine katılır.

13.Zümre toplantımızı yaptık. Yıllık planı zümreye bağlı mı yoksa bireysel mi yapmalıyım? Eğer okulda zümre toplantısı yaptıysanız ve alanınızda tek öğretmen değilseniz yıllık planınızı “Planı zümre olarak yapmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyerek yaptığınız zümre toplantısı ile ilişkilendirmelisiniz. Eğer okulda alanınızda tek öğretmen iseniz “Planı bireysel yapmak istiyorum.” seçeneğini işaretlemeniz gerekir.

14.Yıllık plan yaparken alanım dışı bir ders ile ilgili plan yapabilir miyim? Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan ve e-Müfredat sistemi içerisinde kontrolü bulunan 9 sayılı karara göre alanınıza ait ve girebileceğiniz dersler bellidir. Bu dersler dışında yıllık plan yapılamaz. İlgili kurul kararı: http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_02/15111325_9_cizelgeveesaslar.pdf linkte mevcuttur.

15.Yıllık plan yaparken alanım ile ilgili dersi göremiyorum. Ne yapmalıyım? Yıllık planınızı yaparken sınıf ve kademe bilgisi seçtikten sonra dersinizi göremiyor iseniz veya dersinizi görüyor fakat müfredat yapısı farklı ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 0-312- 413 44 31 veya 0-312-413 43 64 nolu telefonları ile görüşebilir veya program içerisindeki ileti yazma bölümünden yazarak ta gönderebilirsiniz.

16.Meslek dersleri öğretmenleri olarak yıllık plan yapabiliyor muyuz? E-Müfredat, Yıllık Plan modülünde tüm meslek dersleri ile ilgili zümre toplantıları yapılabilmektedir. Fakat zümre sonrası meslek derslerine ait yıllık planlar henüz yapılamamaktadır. Konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

17.Yıllık planı yapıyorum fakat onaylama seçeneği görünmüyor. Eksik yaptığım şey nedir? Genellikle eğitim öğretim 36 haftadır. 2 haftada ara tatil dönemi vardır. Eğitim kurumu müdürlüğünce alınan bir karar yok ise ara tatil dönemine kazanım eklenmez. Böylelikle her haftaya kazanımlar planlanarak yıllık çalışma planı oluşturulur. Burada iki önemli denetim vardır; - Plan bittiğinde planlanan kazanım sayısının toplam kazanım sayısına eşit olması gerekir. - Diğeri ise dersin yıllık saatinin toplam planlanan saate eşit olması gerekir. Bu denetimler yapılırken bazı derslerde dersin hemen yanında şöyle bir ifade yazabilir; “Dikkat: Bu dersin tüm kazanımlarını yıllık plana işlemeniz gerekmemektedir.” Böyle bir dersin yıllık planını yaparken tüm kazanımları değil de, sadece ilgili sınıfı ilgilendiren kazanımları seçerek yıllık planınızı yapabilirsiniz. TTKB tarafından bazı programlar birkaç sınıf için paket olarak hazırlandığı için böyle bir seçenek mevcuttur. Bu ileti varken tüm kazanımları
işlediğiniz denetimi yapılmaz. Ayrıca bazı derslerde “Yıllık Saati” bölümünü seçenekli görebilirsiniz. Bu o dersin aynı kazanım yapısı ile haftalık farklı saatlerde olabileceğini gösterir. “Yıllık Saati” kutucuğunu değiştirerek okulunuzda uygulanan saate uygun plan yapabilirsiniz. Yeni seçtiğiniz saat denetimi yapılır.

18.Oluşturduğum bir kurulda/zümrede onay vermeden önce okulumuzdan ayrılan katılımcı/katılımcılar var. Nasıl silebilirim? Eğer oluşturduğunuz kurulu/zümreyi henüz onaylamadan okulunuzdan ayrılan personel var ise kurul/zümre başkanı olmanız şartı ile bu katılımcıları “Kurul Toplantı Bilgilendirme” ekranından silebilirsiniz. Bu ekranda iken “Toplantıya Katılacaklar Bölümü” nden “Kurul/Zümre toplantısına katılacakları görmek istiyorum.” seçeneğini işaretleyerek henüz işlem yapmayanlardan kurumunuzdan ayrılanı seçmelisiniz. Daha sonra listenin altında bulunan “Henüz toplantıyı onaylamamış katılımcılardan kurumumuzdan ayrılmış olanları silmek istiyorum.” seçeneğini işaretlediğinizde bu kişi kurumundan ayrıldı ise silinecektir. Onaylamış olanları daha sonra kurum müdürü de onayladıktan sonra, kurum müdürü çıkarabilir, yeni kişi ekleyebilir.

19.Yıllık planı yaparken sınıfı “Yabancı Dil” seçtim ve birkaç dersi seçerek bir yıllık plan yaptım. Fakat bu derslerin yıllık saatlerini değiştirmek istiyorum. Yapabiliyor muyum? Yıllık planı yaparken sınıf bilgisi bölümünden “Yabancı Dil” sınıfını seçtiğinizde çoklu ders seçme bölümü görülecektir. Bu şekilde yıllık plan yaparken dersin yılık saati, farklılık gösterebilir. Bunu yapabilmemiz mümkündür. Bunu yapabilmeniz için önce yıllık planı kaydetmeniz gerekir. Daha sonra “Seçilen Dersin Program Yapısı” bölümünde ilgili dersleri göreceksiniz. Burada dersi seçtiğiniz anda eğer varsa o derse ait farklı yıllık saatler gelecektir. Size uygun olan yıllık saati seçtikten sonra “Saati Kaydet” düğmesine bastığınızda farklı bir yıllık saat üzerinden o programın planını yapabilirsiniz.

20.Kurum olarak toplantıya katılan kişilerin sisteme giriş ve çıkışlarını gösteren bir rapor alabilir miyim? Her kurum türünde bulunan kurul/zümre onaylama ekranlarında “Seçili kullanıcı hareketleri raporu almak istiyorum.” İsimli yeni bir raporlama seçeneği gelmiştir. Bu seçenek ile seçtiğiniz kişinin belli bir tarih aralığındaki giriş ve çıkışlarını raporlayabilirsiniz. Rapor aralığınız 30 günü geçemez.