20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Son dakika... Başkan Erdoğan açıkladı: Karadeniz'de doğal gaz bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük müjdesini açıkladı. Başkan Erdoğan Karadeniz'de doğal gaz bulunduğunu açıkladı. Milli gemimiz Fatih'in keşfettiği gazı milletin kullanımına sunulacağını söyleyen Başkan Erdoğan, konu hakkında detayları açıkladı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

21 Ağustos 2020 Cuma 14:52 - Güncelleme:
Son dakika... Başkan Erdoğan açıkladı: Karadeniz'de doğal gaz bulundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cuma günü açıklayacağım” dediği müjdeyi açıklıyor. Başkan Erdoğan, milyonların nefeslerini tutarak beklediği müjdeyi açıklamak üzere konuşmasını gerçekleştirdi. İşte Başkan Erdoğan'ın son dakika açıklamaları...

Türkiye, Tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi.

Fatih sondaj gemimiz 300 Milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Kendisini boğazdan uğurladığım günü hatırlıyorum. Hamdolsun neticeye ulaşmış bulunuyoruz. 

Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin hizmetine sunmaktır.

Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı için Eyüpsultan Camii'ne geçti. Ardından Dolmabahçe'ye geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasını gerçekleştirdi. İşte son dakika detaylar...

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Aziz Milletim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Baknalığı'mızın kıymettli mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemiz bakımından tarihi öneme sahip bir müjdeyi paylaşmak için bir aradayız. Enerji kalkınmanın temel unsuru olmanın yanı sıra milli bağımsızlığın temeli içinde çok büyük öneme sahiptir. Ülkelerin koydukları vizyonların hayata geçebilmesi enerji ile mümkündür. Hiçbir çatışma yoktur ki öyle ya da böyle gerisinde enerji yatmasın.

Enerji sahaları için milyonlarca insanın canının hiçe sayıldığı bir düzen kurulmuştur. Suriye'de son yıllarda yaşananları düşünün. Biz mağdur ve mazlumların yanına giderken, birileri doğrudan petrol tesislerine yönelmiştir. Aynısı ile Libya'da da karşılaştık. Biz Libyalı kardeşlerimizin yardımına koşarken, birileri petrol tesislerine koşuvermiştir. Biz insanlığımızı yitirmedik, hep önce kardeşlik, insanlık, dostluk, hak, hukuk ve adalet dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kalsın dedik. Rabbim, bize görülmemiş büyüklükte bir kapı açtı.

Biz kiralama yöntemleri ile bu işin yürümeyeceğini gördük. Milli kuruluşlar ile çalışmaların yürütülmesini kararlaştırdık. 2017'de yeni baştan belirledik. O dönem Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile sonra gelen Fatih Dönmez kardeşimiz bunu kararlılık ile uyguladılar. Ardı ardına 3 sondaj gemisini ülkemizin envanterine kattık.

"320 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ REZERVİ KEŞFEDİLMİŞTİR"

Şimdi müjdemi paylaşmak istiyorum. Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj gemimiz 20 Temmuz 2020'de Tuna-1'de başladığı çalışmasında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Kendisini Boğaz'dan uğurladığım günü hatırlıyorum. Hamdolsun neticeye de, keşfe de ulaştık. Fatih sondaj gemimiz ismine yakışır şekilde hepimizi gururlandırdı.

Daha önce Tuna-1 olarak adlandırılan Sakarya arama alanında tüm çalışmalar tamamlandı. Aynı bölgede yeni doğal gaz keşiflerinin muhtemel olduğu görülüyor. Çok daha zengin kaynağın bir parçasıdır.

MÜJDE VERECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin ilk ve tek tam entegre güneş paneli üretim fabrikası olan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nın açılışında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cuma günü tüm milletimize bir müjde vereceğiz. Biz de bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum' demişti.

BAŞKAN ERDOĞAN KAÇTA KONUŞMA YAPACAK?

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Cuma günü bir müjde vereceğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 15.00'te açıklama yapması bekleniyor.

Başkan Erdoğan ayrıca Cuma günü büyük bir müjde vereceklerini ve bununla birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağına inandığını söyledi. Cuma günü bir müjde vereceklerini belirten Erdoğan, "Şu anda bu müjdenin biz de hayalleri ve rüyası içerisindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum. Tabii açıklarsam bu işin heyecanı, her şeyi kaybolur. Onun için açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

320 milyar metreküp doğal gaz kaç dolar yapar?

Başkan Erdoğan'ın söylediği 'Her arayan bulamaz lakin bulanlar arayanlardır' sözü kimin sözü?