20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler açık mı? Hafta sonu marketler kaça kadar açık?

Türkiye'de koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde Cuma saat 21.00'dan Pazartesi sabah saat 5'e kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu kapsamda market ihtiyaçlarını almak isteyenler sokağa çıkma yasağında Hafta sonu marketler kaça kadar açık? sorusuna yanıt arıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler açık mı? Peki Hafta sonu marketler kaça kadar açık? İşte kısıtlamanın olduğu saatlerde marketlerin açık olacağı saatler.

3 Aralık 2020 Perşembe 18:08 - Güncelleme:
Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler açık mı? Hafta sonu marketler kaça kadar açık?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler açık mı? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs salgınının artış göstermesi nedeniyle hafta sonu (Cuma'dan başlamak üzere kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 81 ilde uygulanacak olan hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketlerin açık olup olmadığı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge doğrultusunda sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma saatleri.

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. İçişleri Bakanlığı, yeni koronavirüs tedbirleriyle ilgili genelgeyi yayımladı. Genelgede Sokağa çıkma yasağında muaf olan işletmeler ilgili detaylar da yer aldı. Buna göre; Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler açık mı? Hafta sonu marketler kaça kadar açık? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLER AÇIK MI?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yeni koronavirüs tedbirlerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir." açıklamasında bulunmuştu.

HAFTA SONU MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00­-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Market bakkal kasap manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

* Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

* Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

* Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

* Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

* Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm iş yerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacaktır.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında fırınlar açık mı?

Hafta sonu otobüsler çalışıyor mu? Sokağa çıkma yasağında toplu taşıma olacak mı?

Sokağa çıkma yasağında 20 yaş altı ekmek almaya gidebilir mi?

Sokağa çıkma yasağında hastaneye gidilir mi?

Sokağa çıkma yasağında 65 yaş üstü ekmek almaya gidebilir mi?