2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Kadir gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir gecesi namazı ne zaman, saat kaçta kılınır?

İslam aleminin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'in Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e indirilmeye başlandığı gece olan Kadir gecesi dualar ve ibadetlerle idrak edilecek. Bu mübarek gecede Kadir gecesi namazı kılmak isteyen Müslümanlar, 'Kadir gecesi namazı nasıl kılınır?' sorusuna cevap arıyor. Kadir gecesi namazı ne zaman, saat kaçta kılınır? İşte detaylar...

27 Nisan 2022 Çarşamba 13:09 - Güncelleme:
Kadir gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir gecesi namazı ne zaman, saat kaçta kılınır?

Kadir Gecesi, Kuran'ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e indirilmeye başlandığı gecedir. Bu gecede yapılan ibadetler çok kıymetlidir. Peki Kadir gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Kadir gecesi namazı ne zaman, saat kaçta kılınır? İşte Kadir gecesi namazı kılınışı ve rekatlarda okunacak dualar...

Kadir Gecesi, Bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Kadir gecesinde ibadetlere ayrıca önem verilmesi tavsiye edilir. Bu mübarek gece, günahların affedilmesi ve tövbe etmek için çok büyük bir fırsattır. İşte Kadir Gecesi namazının kılınışı

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKAT KILINIR?

Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi.

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

KADİR GECESİ NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder.

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Kadir Gecesi namazına başlamadan önce "Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye(topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber.." denilerek niyet edilir.

Kadir Gecesi namazına 'Allah'ım niyet ettim senin rızan için Kadir Gecesi namazını kılmaya' şeklinde niyet edilir.

Ardından Tekbir (Allah-u Ekber) getirerek namaza durulur.

Kadir Gecesi namazı 4 rekat yada 12 rekat olarak eda edilir. Kadir Gecesi namazının en önemli kuralı Kadir Suresi ile birlikte kılınmasıdır.

Ayrıca namazın bitiminde 100 defa İşrah Suresi, 100 defa da Kadir Suresinin okunması gerekir.

Namaza durdurduktan sonra Besmele çekerek Fatiha Suresi okunur. Fatiha Suresinden sonra 3 defa Kadir Suresi okunur ve rükuya inilir ve 3 defa 'sübhane rabbiyel azim' denir ve tekrar ayağa kalkılır. Sonra 2 defa ard arda secdeye inerek 3 defa 'sübhane rabbiyel ala' dedikten sonra 2. rekata başlanır. 2. rekatta Fatiha ve İhlas Surelerini okunduktan sonra rüku ve secdeye gidilir.

2. rekattan sonra oturulur ve tayyibat, Allahumme Salli ve Allahumme Barik duaları okunur. Tekrar 3. rekata kalkılır. 3. Rekatta Fatiha Suresi ve 3 Kadir Suresi okunur. Rüku ve secdeye gittikten sonra 4. rekata başlanır. 4. rekatta Fatiha Suresi ve 3 İhlas Suresi okunur. Son olarak rüku ve secdeye gidilir ve oturulur. Tayyihat Suresi, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunup selam verilir.

Kadir Gecesi gecesi namazının ilk 4 rekatı kıldıktan sonra isteğe göre 4 rekat şeklinde 12 rekata tamamlanır. Kadir Gecesi namazını tamamladıktan sonra 11 defa Tekbir getirilir. 100 defa İştah, 100 defa Kadir Suresi okunup dualar edilerek tamamlanır.

Eğer mümkünse, Kadir Gecesi'nde Tesbih Namazı'nın da kılınması tavsiye edilmektedir.

Kadir namazı kılınışı Fatiha ve Kadir Suresi ile olur. Kadir gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır.

Kadir suresi Arapça, Türkçe okunuşu ve anlamı!

Kadir gecesinin önemi nedir?

Resimli, dualı ve anlamlı Kadir gecesi kutlama mesajları 2022!