2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Bakan Yerlikaya'dan açıklama

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 16.04'te 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ve ilgili kurumların tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başladığını bildiren Bakan Yerlikaya, 'An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz' dedi.

AA25 Ocak 2024 Perşembe 16:11 - Güncelleme:
Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Bakan Yerlikaya'dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Battalgazi'de meydana gelen sarsıntının derinliği 13,93 kilometre olarak ölçüldü.

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, "Malatya Battalgazi'de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN, MALATYA'DAKİ DEPREM NEDENİYLE "GEÇMİŞ OLSUN" MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen ve civar illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin." ifadesini kullandı.